Nikon Imaging | България | Европа
©Рос Харви

Каталог на Европейския сватбен колектив на Nikon

Сватбената фотография приспособява стила си към непрекъснато променящите се модни тенденции. В този каталог Европейският сватбен колектив на Nikon разкрива вълнуваща колекция от класически, съвременни и зараждащи се тенденции в сватбената фотография – всички до една заснети с фотоапарати на Nikon и обективи NIKKOR – и предлага съвети за пресъздаване на някои от най-интересните снимки.

Творческа светкавица

Светкавицата обикновено е необходимост при всяка сватба и фотографите през последните години започнаха да я използват по-творчески, било то за да внесат динамика в иначе статична снимка, или за да осигурят импулсно контражурно осветяване на специален момент.

Заснета на остров Капри от Рос Харви с D750 и AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

„Чрез намаляване на скоростта на затвора и излагане на сензора за изображения на повече светлина можете да подходите по-творчески към движението на присъстващите. Зададох скоростта на затвора на 1 сек, включих светкавицата с натискане на спусъка и дръпнах фотоапарата, докато затворът беше отворен. Това ми позволи да „рисувам“ с околната светлина около танцуващата двойка.“

Рос Харви, Великобритания

Репортаж

Тенденцията за по-непринуден, неформален репортаж набира популярност и известност, докато режисираният фотографски стил отстъпва крачка назад. Дребните детайли стават част от фона, а акцентът пада върху хората, незабравимите емоции и реакции.

Заснета в Чешката република от Симона Смръчкова и Камил Салиба с D750 и AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

„Обективът AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED ми даде възможността да снимам отблизо момент между булката и нейната баба и да уловя силната емоция между тях от другата страна на помещението.“

Симона Смръчкова и Камил Салиба, Чешка република

Контрастна светлина

Проблемното осветяване в разгара на лятото и неудобните места за провеждане на сватби могат да създадат трудности, които трябва да се преодолеят по заобиколен път. Днес сватбените фотографи се възползват от големия контраст на светлината, за да получат въздействащи снимки.

Заснета в Италия от Рос Харви с D750 и AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

„Използвайте естествените източници на светлина в своя полза – когато светлината прониква през сенките, тя може да предостави идеалната възможност за заснемане на естествен контраст. Забелязах лъч светлина през пролука между двете сгради и с помощта на обектива AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G, който е идеален за снимане при слаба светлина, заснех тази цветна и ефектна снимка.”

Рос Харви, Великобритания

Заснета във Франция от Клое Лапесони с D750 и AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Драматични изображения

Съвременните двойки търсят да бъде уловено чувството на драматизъм на тяхната сватба, защото искат да покажат колко наситен с емоции е бил техният специален ден. Тези снимки са по-слабо режисирана версия на постановъчните изображения, които наблюдавахме при миналите тенденции, и могат да включват драматичен декор, както и действие.

Заснета в Гърция от Клое Лапесони с D750 и AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

„Не снимайте просто драматични места или действия, фокусирайте се върху емоциите, които те будят у човека. Тъй като младоженецът и гостите му се движеха с висока скорост, увеличих скоростта на затвора до 1/1600, вместо да я намаля, както биха направили някои фотографи, за да уловя израженията им с отчетливи детайли.“

Клое Лапесони, Франция