14-02-2017

Компактните фотоапарати от висок клас от серия DL няма да бъдат пуснати на пазара

Амстердам, Нидерландия, 13 февруари 2017 г.: Днес Nikon Corporation съобщи, че дългоочакваните компактни фотоапарати от висок клас от серията DL – DL18-50 f/1.8-2.8, DL24-85 f/1.8-2.8 и DL24-500 f/2.8-5.6 – няма да бъдат пуснати в продажба.

Първоначално серията DL трябваше да излезе на пазара през юни 2016 г. Поради открити проблеми в интегрирания чип за обработка на изображенията обаче представянето на трите фотоапарата бе отложено за неопределен период от време.

Оттогава всеки участник в този проект работеше усърдно, за да създаде продукти, които ще удовлетворят клиентите ни. В крайна сметка обаче се стигна до решението фотоапаратите от серията DL да не се пускат в продажба поради притеснения относно доходността, породени от увеличените разходи за разработка и спада в броя на очакваните продажби заради пониженото търсене.

Поднасяме искрените си извинения за евентуално причиненото неудобство на всички засегнати от това решение и особено на клиентите, които чакаха фотоапаратите толкова дълго, както и на търговците и останалите хора, чийто бизнес ще бъде засегнат.