01-06-2017

Красотата на ръждата

Nikon представя поредица от макрофотографии, разкриваща забележителния контраст между природата и преходността в нашето съвремие

Nikon представя поредица от макрофотографии, разкриваща забележителния контраст между природата и преходността в нашето съвремие

Амстердам, Нидерландия, 1 юни 2017 г. – Днес Nikon представи нова фотографска поредица, която разкрива красивия контраст между тучната шведска гора и ръждясващите превозни средства в Bilkyrkogеrden Kyrkц Mosse – автоморга в близост до Рюд, Линшьопинг, Швеция.

Макрофотографът Алберто Гици Паница (Alberto Ghizzi Panizza) заснема поразителната противоположност, за да демонстрира възможностите на обективите Micro NIKKOR на Nikon. Bilkyrkogеrden Kyrkц Mosse предлага уникален фон за снимките. Много от автомобилните останки, датиращи от 40-те години на миналия век, са потънали в мекия горски килим и бавно губят битката с природата.

Фотографската поредица включва изображения на опустошени от огън автомобилни седалки, потъващи в земята избелели тасове и арматурни табла, покрити с дебел слой зелен мъх.

Алберто Гици Паница: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Алберто Гици Паница: Nikon D810, AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED

Алберто снима поредицата от изображения с Nikon D500, Nikon D810 и следните обективи Micro NIKKOR:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G: Създаден да улавя фините детайли, този невероятно лесен за използване компактен обектив осигурява разкошни снимки в близък план, както и великолепни общи снимки и портрети. Диафрагмата ви позволява да отделяте обектите в изображенията чрез приятен леко размазан фон и допринася за получаване на ясни снимки при слаба светлина.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR: Компактен и лек макрообектив с формат DX и висококачествена оптика. Коефициентът на репродукция 1:1 дава възможност за снимане в близък план на изключително фини текстури и детайли в естествени размери.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED Този обектив е оборудван със системата от второ поколение за намаляване на вибрациите (VR II) на Nikon, която позволява снимане от ръка под всякакви ъгли. Освен това той е идеален за правене на снимки от разстояние, когато е необходимо, например при заснемане на дивата природа.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Този обектив е компактен и универсален. Подходящ е както за снимане на пейзажи, така и за макрофотография. Най-компактният микрообектив на Nikon за снимки в близък план и обща фотография. Освен това той има вградена система за корекция на близки разстояния (CRC), осигуряваща висока производителност при близки разстояния.

Ето как Алберто Гици Паница коментира преживяването си: „Един макрофотограф винаги търси интересни цветове и текстури, така че за мен Bilkyrkogеrden Kyrkц Mosse бе страна на чудесата. Обективите Micro NIKKOR ми дадоха възможност да заснема в ясни детайли 60-годишната битка между изоставените автомобили и природата, която за пореден път опитва да си върне гората. Четирите обектива, които използвах за снимките, изиграха важна роля – позволиха ми да се доближа до действието и да разкрия „красотата на ръждата“ по невиждан досега начин.“

Алберто Гици Паница: Nikon D810, AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8 ED

Алберто Гици Паница: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Фотографите, които са вдъхновени от поредицата „Красотата на ръждата“ и искат да разгърнат макрофотографския си потенциал, могат да се възползват от промоция с кеш-бонус за обективи Micro NIKKOR тук.

Алберто Гици Паница: Nikon D810, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Алберто Гици Паница: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR