18-11-2021

ШИРОКОЪГЪЛЕН ЗА ПОВЕЧЕ ТВОРЧЕСТВО. НАЙ-МАЛКИЯТ ФИКСИРАН ОБЕКТИВ ОТ СЕРИЯ Z ДО МОМЕНТА

Амстердам, Нидерландия, 18 ноември 2021 г.: Днес Nikon представя най-малкия и лек пълнокадров фиксиран обектив от серия Z досега¹: NIKKOR Z 28mm f/2.8. Този уличен разказвач е превъзходен ежедневен обектив. Широкоъгълен, но не прекалено, изключително достъпен и със скрита мощност, той е готов за всичко – от улични сцени до пейзажи и ситуационни портрети.

Този ярък 28-милиметров фиксиран обектив предлага широк зрителен ъгъл, който е подходящ за показване на повече от сцената, а минималното разстояние на фокусиране от 0,19 m го прави оптимален вариант за драматични близки планове. Комбинацията от широкия байонет Z и заоблената диафрагма с f/2,8 осигурява превъзходни резултати при ниска осветеност, а създателите на изображения могат да фокусират обекта си на фона на невероятно меко, естествено боке.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 освен това улеснява заснемането на видео клипове с чудесно качество. Фокусното разстояние от 28 мм е кинематографична класика и с такъв лек обектив потребителят може да избира дали да снима от ръка, или със стабилизираща стойка.

Резюме на основните характеристики: NIKKOR Z 28mm f/2.8

Светъл широкоъгълен обектив с f/2,8: 28-милиметровото фокусно разстояние позволява заснемане на широкоъгълни снимки с богати цветове и контраст.
Ултрапреносим: обективът е с приблизителна дължина 43 мм и приблизително тегло 155 г. Достатъчно малък, за да остане на фотоапарата или да се пъхне в джоба на палтото.
Красиво боке: широкият байонет Z и фиксираната заоблена 7-ламелна диафрагма с f/2,8 позволяват изключително меко и естествено боке.
Превъзходен близък план: минималното разстояние на фокусиране от 0,19 м позволява на потребителите да фокусират ясно от близко разстояние.
Бърз и безшумен АФ: задвижвано от ултратих стъпков двигател и подобрено от допълнителната светлина, събирана от байонета Z, фокусирането е бързо, точно и безшумно.
Чудесен за видео: промяната на фокусното разстояние при фокусиране е драстично намалена, за да може да се регулира фокусът, без това да оказва забележимо влияние върху зрителния ъгъл на снимката.
42-милиметрово DX изрязване: предлага 42-милиметров зрителен ъгъл, когато се използва с фотоапарат Nikon Z с формат DX.
Лесно управление: пръстенът за безшумно управление може да се настрои за управление на фокусирането, диафрагмата, компенсацията на експозицията или ISO.
Добре защитен: изолиран за защита от прах и капки вода.²

НАКРАТКО ЗА NIKON

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и спортна оптика – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.

¹ Сред фиксираните обективи NIKKOR Z за безогледални фотоапарати със сменяеми обективи, налични към 18 ноември 2021 г.
² Не е гарантирано, че обективът е устойчив на прах и капки вода при всякакви ситуации и условия.