28-10-2021

Nikon разработва супертелефото фиксирания обектив NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S за системата с байонет Z на Nikon

Амстердам, Нидерландия, 28 октомври 2021 г.: Nikon има удоволствието да обяви разработването на супертелефото фиксирания обектив NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S за пълнокадрови безогледални фотоапарати (с формат FX на Nikon), за който е внедрен байонетът Z на Nikon.

* Външният вид на действителния продукт може да се различава от този на снимката, показана по-горе.

NIKKOR Z 400 mm f/2.8 TC VR S, първият супертелефото фиксиран обектив NIKKOR Z, принадлежи към серия S-Line на обективите NIKKOR Z, която се стреми към най-добрите оптични характеристики. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S обещава реалистични и изключителни изображения чрез постигане на красиво боке и висока разделителна способност.

Обективът ще се отличава с ново покритие, което осигурява най-добрите противоотражателни свойства в историята на Nikon. С превъзходна функционалност и дизайн, който поддържа запис на видео, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S ще подпомага творческото изразяване в работата на професионалните фотографи.

Nikon ще продължи да търси ново измерение при оптичните характеристики, като същевременно удовлетворява нуждите на потребителите и допринася за развитието на фотографската култура, с надеждата да разшири възможностите за образно изразяване.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.