13-10-2021

NIKON ДОБАВЯ УНИВЕРСАЛЕН ВАРИООБЕКТИВ С ФОРМАТ DX КЪМ ГАМАТА СИ NIKKOR Z

Амстердам, Нидерландия, 13 октомври 2021 г.: Днес Nikon представя NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR, който предлага превъзходно качество на изображението и универсалност за тези, които снимат в широкоъгълния, стандартния или телефото диапазона на фокусно разстояние.

Идеален спътник за пътуване, усъвършенстваният обектив с формат DX има превъзходна оптика както при снимане от разстояние, така и за по-близки снимки, което означава, че може да се използва при всеки фотографски сценарий – от обширни пейзажи до сложни портрети.

Лесният за използване обектив е идеален за тези, които преминават на по-високо ниво от снимането със смартфони, и премахва необходимостта от голяма чанта за оборудване. Теглото му е едва 315 г, а диапазонът на фокусно разстояние от 18 – 140 мм осигурява оптималния баланс между ниското тегло, необходимо за превъзходно удобство при носене, и възможността за заснемане на типични сцени по време на пътуване.

Вградената система за намаляване на вибрациите от своя страна се справя с треперенето на ръката или заклащането на фотоапарата, което позволява на потребителите да снимат със скорост на затвора до пет стопа по-бавно. Така се получават отчетливи изображения без размазване дори в условия на слаба осветеност, независимо дали става въпрос за уютни интериорни снимки, или за заснемане на градски пейзажи през нощта.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR поддържа също запис на ясни и плавни видео клипове, добавяйки още едно доказателство, че е „обектив за всичко“. Автоматичното му фокусиране е бързо и работи великолепно с помощта на функцията „АФ с детекция на очи“ на фотоапарата Z, за да поддържа фокуса точно там, където е необходимо. Това води до красиви видео клипове от пътувания и приключения.

Проектиран да бъде защитен от атмосферните влияния, обективът с формат DX включва ефективна изолация срещу прах и капки вода, което означава, че може да се използва в повечето среди.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – вашият идеален спътник:

• Универсален вариообектив с формат DX с превъзходна оптика
• Компактно и леко тяло, идеално за пътуване
• Обектив с мощно 7,8-кратно увеличение, който ви приближава до обекта повече от всякога
• Невероятно минимално разстояние на фокусиране от 0,20 м при широкоъгълни фокусни разстояния
• Режим за намаляване на вибрациите, който позволява на потребителя да снима с до 5 стопа по-бавна скорост на затвора без заклащане на фотоапарата
• Механизъм на електромагнитна диафрагма, който използва сигнали от фотоапарата за още по-прецизен контрол на диафрагмата и постоянно стабилен контрол на експозицията
• Чудесен за видео клипове и снимки, с лесни за използване контролни елементи
• Изолиран за защита от прах и капки вода

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.