22-09-2020 г.

ЗА ДА СЪЖИВИ КРАСОТАТА НА ПРИРОДАТА, NIKON ПРЕДСТАВЯ ДВА НОВИ БИНОКЪЛА MONARCH

Амстердам, Нидерландия, 22-ри септември 2021 г.: Днес от Nikon обявиха два бинокъла, които да бъдат добавени към гамата от спортна оптика; MONARCH M7 и MONARCH M5. Създадени за хора със страст към природата и туризма и двата модела проектират ясен и естествен изглед към външния свят, посредством своите преработени, издръжливи и стилни корпуси. Като комбинират прекрасна оптика с превъзходно боравене, продуктите се предлагат в най-различни конфигурации, за да се гарантира, че има MONARCH за всички занимания на открито.

Без значение дали сте запален наблюдател на птици, или фанатичен естествоизпитател, биноклите MONARCH M7 са перфектният партньор. Осигурявайки относително зрително поле от над 60˚ – безпрецедентно за този клас бинокли – всички модели MONARCH M7 предлагат впечатляваща гледка. От намирането на бързо летящи птици или търсенето спотаени надалече диви животни, бинокълът осигурява стабилно качество на изображението всеки път, което означава, че никога няма да пропуснете привличащ погледа момент.

Впечатляващият MONARCH M5 е също толкова подходящ за високоенергийни хобита, като планинско катерене и туризъм, както и за по-релаксиращи дейности като къмпинг. Всички модели са оборудвани със стъкло с изключително ниска дисперсия (ED), което коригира хроматичната аберация, причиняваща цветни ресни, като ви предлага винаги ясна гледка.

Независимо дали става въпрос за MONARCH M7, или MONARCH M5, потребителите могат да очакват да видят богати картини с висока разделителна способност, в които оживяват великолепието на природните цветове. И двата модела имат диелектрично високоотражателно многослойно покритие на призмата, за да се гарантира превъзходна равномерност на пропускане във видимия диапазон.

Разбирането, че комфортът е от ключово значение, когато чакате появата на диви животни, и двете нови допълнения в гамата MONARCH са лесни за държане, благодарение на стабилната ръкохватка и гумираното покритие за устойчивост на удар. Също така издръжливите MONARCH M7 и MONARCH M5 са водоустойчиви до един метър за 10 минути и имат система против замъгляване. Въртящите и плъзгащи се гумени наочници с настройка в няколко позиции ви улесняват при насочване на погледа в правилната зрителна точка

Въпреки че са компактни и леки, MONARCH M7 и MONARCH M5 могат да се монтират и на триножник, което позволява на потребителите да работят без ръце. Това е особено полезно, когато сте в статично положение за дълъг период от време, например, когато сте в укритие с надежда да хвърлите един поглед на тази неуловима рядка птица, която сте чакали.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичната производителност.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да реализират своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, което е носител на награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, с инициативи като Nikon School.