14-09-2021

Изразете себе си с най-малкия пълнокадров обектив Z досега!

Амстердам, Нидерландия, 14 септември 2021 г.: Днес Nikon представя най-малкия и лек пълнокадров фиксиран обектив, който се присъединява към семейството Z на Nikon! Красиво лиричният NIKKOR Z 40mm f/2 е ежедневен супергерой: ясен, светлосилен и достатъчно малък, за да владее ситуацията дискретно, той е чудесен за всичко – от живи влогове до спонтанни снимки.

* Външният вид на продукта може да се различава от този на снимката, показана по-горе.

Този светъл стандартен фиксиран обектив предлага естествен зрителен ъгъл, който е идеален за спонтанни портрети, интервюта и видеоклипове с инструкции. Без голям обектив пред лицето си обектите ви ще се чувстват по-удобно, а обективът е толкова малък и лек, че е идеален и за снимане на филми от интересни перспективи от първо лице.

Широкият байонет Z се комбинира с широката максимална диафрагма от f/2 на обектива, така че да осигурява отлични характеристики при слаба осветеност, което е идеално за улавяне на настроението в затъмнени условия. Заоблената 9-ламелна диафрагма позволява меко, естествено изглеждащо боке: фотографите и видеографите могат да заснемат изображения с плавно размазан, супер мек фон, който наистина кара обекта им да се открои.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), продуктов мениджър, Nikon Europe, споделя: „Радваме се да посрещнем този универсален фиксиран обектив, който е част от непрекъснато разрастващата се система Z на Nikon. Със своето съотношение цена-качество обективът е чудесно начало за света на системата Z на Nikon. Той е толкова компактен и лек, че е идеален като основен обектив за разходка или лек втори обектив.“

Резюме на основните характеристики: NIKKOR Z 40mm f/2

Светъл стандартен фиксиран обектив с f/2: зрителен ъгъл от 40 мм на пълнокадрови фотоапарати от серия Z. Зрителен ъгъл от 60 мм на фотоапарат от серия Z с формат DX.
Реалистични изображения: обективът създава снимки и филми с красиви детайли, дълбочина и цвят.
Изящно боке: поставянето на обектите на ясен фокус на фона на красиво и плавно размазан фон никога не е било по-лесно.
Чудесен близък план: минимално разстояние на фокусиране от едва 0,29 м. Остротата е превъзходна дори при близък план.
Бързо и безшумно автоматично фокусиране: фокусирането, задвижвано от ултратих стъпков двигател и подобрено от допълнителната светлина, събирана от байонета Z, е бързо, точно и безшумно.
Създаден за видео: качеството на видеоклиповете не се влошава от шумове при фокусиране. Промяната на фокусното разстояние при фокусиране е драстично намалена, за да можете да регулирате фокуса, без да оказвате влияние върху зрителния ъгъл на снимката.
Джобен: достатъчно малък, за да остане на фотоапарата или да се пъхне в джоба на палтото.
Приспособим: пръстенът може да бъде настроен за безшумно управление на фокусирането, диафрагмата, компенсацията на експозицията или ISO.
Защитен: добре изолиран за защита от прах и капки вода.¹

¹ Не е гарантирано, че обективът е устойчив на прах и капки вода при всякакви ситуации и условия.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.