17-08-2021

NIKON СЪБИРА ЧЕТИРИ ПОБЕДИ НА НАГРАДИТЕ EISA AWARDS 2021-2022

Амстердам, Нидерландия, 17 август 2021 г.: Днес от Nikon имат удоволствието да обявят, че четири от техните продукти постигнаха успех при раздаването на наградите EISA Awards 2021-2022. Безогледалният фотоапарат Nikon Z 6II получи наградата „Advanced Camera“, а Nikon Z 5 спечели „Best Buy Camera“. Редица обективи NIKKOR също триумфираха, като NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 отнесе у дома отличието за най-добър „Macro Lens“, докато NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S излезе начело в категорията „Professional Telephoto Zoom Lens“.

Един от най-усъвършенстваните безогледални модели на Nikon, Z 6II беше оценен високо заради впечатляващата си система за автоматично фокусиране и възможностите за обработка на изображения, което го прави най-добрият избор за изявени фотографи. Междувременно пълнокадровият сензор на Z 5, електронният визьор и високата ISO чувствителност допринесоха той да бъде признат за най-изгодния пълнокадров фотоапарат на пазара. В категориите обективи както NIKKOR Z MC 50mm f/2.8, така и NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S, бяха оценени високо за съвършената си оптика и дизайна от висок клас.

Спечелените награди показват, че Nikon продължава да надгражда своите доказани постижения в областта на усъвършенстването на дизайна и проектирането, като предоставя вълнуващо, иновативно оборудване, което отговаря на нуждите на фотографите – както творчески, така и технически.

EISA коментира наградата „Advanced Camera“ 2021-2022, присъдена на Nikon Z 6II

Nikon Z 6II е универсален фотоапарат с 24,5-мегапикселов BSI CMOS пълнокадров сензор, който може да записва филми до 4K Ultra HD при 60 кадъра/сек. Неговата система за автоматично фокусиране от следващо поколение може да работи при нива на осветеност с долна граница -4,5 EV, докато двата процесора EXPEED 6 осигуряват по -бърза обработка на изображенията и по-голям буферен капацитет за непрекъснато снимане в сравнение с предшественика му. Z 6II има също и два слота за карти, един за CFexpress/XQD и един за стандартни SD. Той може да се захранва чрез своя USB-C интерфейс и е напълно съвместим с вертикална батерийна ръкохватка. Това е един от най-усъвършенстваните фотоапарати, предлаган на сериозни фотографи-ентусиасти.

EISA коментира наградата „Best Buy Camera“ 2021-2022, присъдена на Nikon Z 5

Nikon Z 5 е компактен и лек фотоапарат, оборудван с 24,3-мегапикселов пълнокадров сензор, монтиран на механична система за стабилизация. Той е много приятен за използване благодарение на голямата ръкохватка, джойстика за бърза смяна на опциите, сензорния екран и ясния електронен визьор с 3,6 милиона точки. С максимална чувствителност ISO 51 200, Nikon Z 5 може да продължи да снима при трудни условия на осветяване. Неговата 273-точкова система за автоматично фокусиране е много ефективна и автоматично ще идентифицира очи и лица на хора, както и на някои домашни любимци. Фотоапаратът може да снима и 4K филм, макар и с 1,7-кратно изрязване. Като цяло, това е най-изгодният пълнокадров фотоапарат на пазара.

EISA коментира присъдената на NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 награда „Macro Lens“ 2021-2022

Този достъпен, компактен и лек стандартен макрообектив за фотоапаратите Nikon Z осигурява репродукция 1:1 при минималното си разстояние на фокусиране от 16 см. Оптичният дизайн използва както асферични, така и стъклени елементи с изключително ниска дисперсия, за да сведе до минимум хроматичната аберация. Флуорното покритие предпазва предната леща, а цилиндърът е изолиран срещу прах, замърсяване и влага, което дава възможност да се използва в трудни условия. Той разполага с безшумен пръстен за управление, с който можете да зададете диафрагмата или ISO чувствителността. Когато се използва с фотоапарат от серия Z с формат DX, обективът има зрителен ъгъл, еквивалентен на 75 мм, което го прави чудесен избор както за макрофотография, така и за портрети.

EISA коментира наградата „Professional Telephoto Zoom Lens“ 2021-2022, присъдена на NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Както се очаква от обектив, създаден за професионално използване от висок клас, този бърз обектив с телефото увеличение е възможно най-усъвършенстван. Той е превъзходен от гледна точка на оптиката и съчетава високи нива на острота с ефективно потискане на аберациите. Другите желани характеристики включват устойчива на атмосферни влияния конструкция, автоматично фокусиране, което е бързо, безшумно и точно, и ефективна оптична стабилизация. Пръстенът за управление с възможност за персонализиране, двата програмируеми бутона и панелът на дисплея на горната повърхност осигуряват несравнимо ниво на управление. Резултатът е фантастичен обектив, който е идеален за голямо разнообразие от приложения, вариращи от диви животни и спорт до портретна и сватбена фотография.

Всяка година наградите EISA Awards се връчват на тези нови продукти, които съчетават успешно модерни технологии и желани функции с водеща в класа си производителност. Наградите обхващат диапазона от най-достъпните стойностни продукти до най-амбициозните реализации на съвременната потребителска електроника. Непрекъснато променящите се категории за награди отразяват развитието на дизайна и свързаността на продуктите, но всеки носител на награда EISA остава най-добрият в своя клас.

За повече информация посетете уебсайта на EISA: https://www.eisa.eu/

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.