29-06-2022

NIKON ПУСКА НА ПАЗАРА НАЙ-ДОБРИЯ СИ ФОТОАПАРАТ ЗА ВИДЕОБЛОГОВЕ – Z 30

Амстердам, Нидерландия, 29 юни 2022 г.: Днес Nikon има удоволствието да обяви излизането на своя усъвършенстван фотоапарат за видеоблогове Nikon Z 30. Малък, способен и суперлесен за използване, безогледалният фотоапарат Z 30 е за всеки, който иска да загърби смартфона и да създава по-красиви видеоблогове с по-добър звук, както и да поддържа ангажиращи каналите си с богати на детайли снимки.

От разопаковане на продукти до рецепти, пътувания и паркур Z 30 улеснява създаването на живи, професионални влогове, които имат яснота, дълбочина на рязкост и чист звук, каквито се очакват от първокласни влогъри и стриймъри. Сензорът за изображения във формат DX на фотоапарата (който е много по-голям от сензора за изображения на смартфон) дава възможност за ясни, богати на детайли филми, каквито просто е невъзможно да се получат със смартфон. Влогърите могат да записват дълги репортажи с до 125 минути непрекъснати видео клипове с живи 4K UHD (30p) цветове и постоянно автоматично фокусиране, налично през цялото време на записа. Z 30 използва цялата ширина на сензора, за да осигури 100% зрително поле (приблиз.), а качеството на звука е отлично благодарение на вградения във фотоапарата стереомикрофон или външен микрофон.

Никога не е било по-лесно да създавате съдържание, което грабва вниманието направо от фотоапарата, и няма ограничение за историите, които могат да бъдат разказани с помощта на Z 30 и бързо разширяващата се гама от обективи NIKKOR Z на Nikon. Сензорният дисплей с променлив ъгъл улеснява снимането от всякакъв ъгъл, а дълбоката ръкохватка позволява стабилно снимане от ръка дори когато държите фотоапарата на съвсем близко разстояние. Промяната на облика на влога е толкова лесна, колкото и смяната на обективите, а Z 30 е пълен с усъвършенствани автоматични функции за още повече творчески контрол. Колкото и влогърите да си представят, че съдържанието им се развива, Z 30 им дава възможността да превърнат тези идеи в реалност.

Зураб Кикнадзе (Zurab Kiknadze), продуктов мениджър в Nikon Europe, споделя: „Наистина сме развълнувани да приветстваме най-младия член на семейството Nikon Z. Този малък, но мощен фотоапарат за видеоблогове е огромна стъпка напред пред смартфона. Потребителите не само получават много по-голям сензор за изображения – което е жизненоважно за заснемането на видео клипове, които се открояват – но също така получават свободата да разширяват своя комплект, когато придобият по-голям опит или искат да опитат да създават нови стилове съдържание.“

Резюме на основните характеристики: Nikon Z 30

Влогове от следващо ниво: записвайте до 125 минути непрекъснати 4K UHD (30p) видео клипове. Завладявайте последователите с таймлапс филми или плавен забавен кадър във Full HD (120p).
Поразително качество на изображението: голям 20,9 MP CMOS сензор с формат DX осигурява филми и снимки с богатство от детайли. Електронното намаляване на вибрациите на Nikon запазва видео клиповете хубави и стабилни.
Отчетлив, ясен звук: записвайте аудио чрез чувствителния вграден стереомикрофон или опционален външен микрофон. Контролирайте околната среда с вградената функция за намаляване на шума от вятъра.
Сензорен дисплей с променлив ъгъл: прави лесно заснемането на влогове от първо лице или селфита.
Режим АФ за филми: използва постоянно автоматично фокусиране, за да опрости фокусирането. Идеален за снимане на действие или влогове от първо лице по време на движение.
Режим на автопортрет: завъртете дисплея с лице напред и фотоапаратът незабавно изчиства екрана за безпрепятствен портретен изглед.
АФ с детекция на очи и животни: наличен за снимки и филми. Поддържа фокуса върху очите на хората или тези на котки и кучета дори ако за момент се обърнат на друга страна.
11 кадъра/сек: бързото непрекъснато снимане с пълен АФ/AE позволява на потребителите да заснемат идеалните снимки за Instagram в разгара на действието.
Снимане без усилия: бутонът за запис на филм е разположен в горната част на фотоапарата за лесен достъп във всяка ориентация, а потребителите могат да запазват отделни настройки за филми и снимки и след това да превключват между тях, когато е необходимо.
Креативни Picture Control: 20 филтъра във фотоапарата за филми и снимки. Всичко може да се персонализира и да се вижда в реално време при снимане.
Лесно свързване и споделяне: Bluetooth и Wi-Fi улесняват свързването почти навсякъде. Приложението SnapBridge на Nikon позволява на потребителите да прехвърлят филми и снимки на своето смарт устройство.
Включен кабел USB-C: свържете, за да осигурите постоянно захранване на Z 30: стриймвайте видеоблогове на живо и зареждайте батерията на фотоапарата едновременно.
Сменяеми обективи: изберете от пълната гама обективи NIKKOR Z или прикрепите опционалния адаптер за байонет FTZ II на Nikon и използвайте обективи с байонет F на Nikon DSLR.
Аксесоари за влогове: съвместим с множество популярни аксесоари за влогове. Потребителите могат също да закупят специално подбрани комплекти за влогъри на Nikon с цялото оборудване, от което се нуждаят, за да подобрят качеството на своите влогове.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.

Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.