16-05-2022

NIKON СПЕЧЕЛИ ПЕТ НАГРАДИ RED DOT AWARD, ВКЛЮЧИТЕЛНО „BEST OF THE BEST“ ЗА Z 9

Амстердам, Нидерландия, 16 май 2022 г.: Днес Nikon Europe с голямо вълнение обявява, че пет от фирмените продукти получиха наградата „Red Dot Award: Product Design 2022“. Тази година беше особено успешна за Nikon, чийто пълнокадров флагмански безогледален фотоапарат Nikon Z 9 беше увенчан с приза „Best of the Best“ (Най-добрият сред най-добрите). Сред другите наградени продукти са Nikon Z fc с красивия си дизайн и микрообективът със среден телефото обхват NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S.

На международния конкурс за дизайн бяха представени продукти от 60 страни, които след това бяха оценени от комисия от уважавани специалисти по дизайн от цял свят. Победителите бяха обявени след детайлно разглеждане на всеки от аспектите иновация, функционалност, ергономичност и издръжливост.

Наградените продукти ще бъдат показани по-късно тази година на специално изложение, което се провежда в Red Dot Design Museum в Есен, Германия.

Продуктите на Nikon, спечелили награда „Red Dot Award: Product Design 2022“, са следните:

NIKON Z 9 С НАГРАДА „BEST OF THE BEST“

Z 9 е най-модерният флагмански фотоапарат на Nikon досега. Предназначен за хората, които разширяват границите на фотографията и видеографията, Z 9 е много подходящ за професионалисти в областта на спорта, дивата природа и фотожурналистиката, които освен гаранции за надеждност търсят електронен визьор, АФ и функционалност от най-високо ниво. Феноменалните фотографски възможности на Z 9 позволяват на потребителите да записват ненадминати пълнокадрови 8K 24p до 60p и 4K 24p до 120p видео клипове и таймлапс филми във фотоапарата, така че да могат да изявят пълните си творчески способности.

NIKON Z FC

Уникалният, стилен и силно въздействащ безогледален фотоапарат Z fc на Nikon е майсторски изработен до съвършенство, съчетавайки великолепен ретро дизайн с авангардни технологии. Опирайки се на наследството на Nikon и ненадминатата история на иновации, Z fc е вдъхновен от SLR филмовия фотоапарат FM2 на Nikon от 1982 г. Съчетанието от автентичен стил, работни характеристики и усъвършенствани функции гарантират на професионалистите и любителите фотографи, че ще впечатляват, като превръщат ежедневните моменти във великолепни изображения. 

МИКРООБЕКТИВ СЪС СРЕДЕН ТЕЛЕФОТО ОБХВАТ NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S

Обективът NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S е професионален макрообектив S-line, способен да създава зашеметяващо реалистична дълбочина и яснота. Оптимизиран за макроснимки и филми, средният му телефото зрителен ъгъл го прави и впечатляващ обектив за детайлни портрети: остротата и контрастът са невероятни, както и бокето. 

СУПЕРТЕЛЕФОТО ФИКСИРАН ОБЕКТИВ NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S гарантира реалистични и изключителни изображения чрез постигане на красиво боке и висока разделителна способност. С вграден 1,4x телеконвертор и ново покритие, което осигурява най-добрите противоотражателни свойства в историята на NIKKOR, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S напълно поддържа креативността на професионалните фотографи.

ИЗПРАВЕН МИКРОСКОП ECLIPSE SI

Изправеният микроскоп ECLIPSE Si включва редица интелигентни функции за спестяване на време, режим на автоматично изключване и ергономичен дизайн за намаляване на физическото напрежение, причинено от продължителна употреба на микроскоп. Освен това с възможностите си за дистанционно споделяне на изображения ECLIPSE Si е идеален за виртуални консултантски и учебни цели.

Red Dot Design Award е състезание от световна класа, отличаващо най-добрите постижения в дизайна и бизнеса, което има 67-годишна богата история. За повече информация посетете уебсайта: https://www.red-dot.org/

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.
Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.

Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.