19-05-2022

NIKON ТРИУМФИРА НА TIPA WORLD AWARDS 2022 С ТРИ ПОБЕДИ

Амстердам, Нидерландия, 19 май 2022 г.: Днес Nikon с гордост обявява, че спечели три приза в различни категории на световните награди 2022 TIPA World Awards. Nikon Z fc спечели наградата Best APS-C Camera („Най-добър APS-C фотоапарат“), а Nikon Z 9 беше удостоен с Best Full Frame Professional Camera („Най-добър професионален пълнокадров фотоапарат“). В категориите обективи NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S взе наградата Best Full Frame Prime Telephoto lens („Най-добър пълнокадров фиксиран телефото обектив“). Трите различни победи са признание за способността на Nikon да адаптира и разработва водещи в отрасъла продукти за всички фотографи – от любители до професионалисти.

Журито на TIPA похвали Z fc за съчетаването на иновативна технология с класически дизайн, който отразява наследството на Nikon. Наред с останалото членовете му бяха впечатлени от премахването на механичния затвор с цел увеличаване на скоростта на Z 9. Обективът NIKKOR Z 400mm f/2.8 TV VR S дължи успеха си на впечатляващи характеристики, като вградения телеконвертор с 1,4-кратно увеличение и системата за намаляване на вибрациите, което го прави идеален обектив за всеки тип фотография.

Спечелването на TIPA World Award се добавя към впечатляващия набор от награди, които Nikon получи за своя флагмански безогледален фотоапарат Z 9, включително наградата за най-добър фотоапарат от Red Dot, DPReview Gold Award и Product Award на iF DESIGN AWARD. Тези високи признания подчертават изключителната скорост на обработка на фотоапарата, технологиите, задвижвани от изкуствен интелект, и ергономичния дизайн.Коментари на TIPA за Nikon Z fc – носителя на наградата Best APS-C Camera

Комбинирайте класически дизайн и контроли с модерни технологии и ще получите добра представа за привлекателността на Z fc. Дизайнът е повод за разговор, особено сред знаещите фотографи, които се възхищават на ретро усещане, докато технологията е напълно съвременна с 20,9-мегапикселов CMOS сензор, процесор за обработка на изображения EXPEED 6, който може да предоставя снимки с 11 кадъра/сек и UHD 4K с 30p филми, и вградена ISO чувствителност до 51 200. Z fc се вписва идеално в най-новите тенденции за поточно предаване на живо и видеоблогове с изцяло подвижен сензорен LCD дисплей, опции за свързване и споделяне, съвместимост с външни микрофони и голям 3-инчов LCD с дизайн с променлив ъгъл. Един от факторите, който журито на TIPA оцени много, беше как по-младите потребители, чиито родители (или баби и дядовци!) са фотографи, използващи Nikon SLR, могат да монтират обективи от по-старо поколение от серия F с помощта на адаптер за байонет FTZ, което превръща фотографията в част от семейното наследство.

Коментари на TIPA за Nikon Z 9 – носителя на наградата Best Full Frame Professional Camera

Комбинирайте инстинктите и рефлексите на професионален фотограф с инструментите за създаване на изображения, налични в Nikon Z 9, и ще получите ненадмината комбинация. Заснемайки 45,7-мегапикселови неподвижни кадри с помощта на многослойния си CMOS сензор, изображенията привличат вниманието дори когато се изрежат, което го прави идеален фотоапарат за снимане на диви животни, пейзажи и портрети. Една значителна промяна в дизайна, която представлява голям интерес за членовете на TIPA, е премахването на механичния затвор, което прави фотоапарата много бърз, с до 30 кадъра/сек снимане в JPEG и 20 кадъра/сек в RAW плюс възможност за буфериране на до 1000 RAW изображения в една серия. Широкият диапазон от стойности на разделителната способност и кадровата честота, включително 8K/30p филми за малко повече от два часа непрекъснато време на снимане, го превръща и в много конкурентоспособна видеокамера. Множеството актуализации на фърмуера, като например функцията за 12-битов RAW 8K/60 формат във фотоапарата, ще продължат да допринасят за привлекателността на този фотоапарат.

TIPA коментира NIKKOR Z 400mm F/2.8 TC VR S, носител на наградата Best Full Frame Prime Telephoto Lens

Когато членовете на TIPA разгледаха категорията на фиксираните телефото обективи, насочени към професионални фотографи на спортни събития и диви животни, както и към всички фотографи, които искат да се възползват от предимствата на бърз телефото обектив с намаляване на вибрациите, NIKKOR Z 400 мм беше очевидният избор особено предвид бонуса от вграден телеконвертор с 1,4-кратно увеличение за лесно и незабавно превключване към 560 мм с f/4. Обективът включва гумени уплътнения за защита от вредните ефекти на праха и влагата и е изработен с ED (изключително ниска дисперсия), Super ED, леки флуоритни и SR елементи за сигурно елиминиране на хроматични/коматични аберации и цветни кантове, което има важно значение за работата на място. Плавният и тих АФ се осигурява от voice coil motor (VCM) „Silky Swift“ с опция за приоритет на ръчния режим през цялото време. NIKKOR Z 400 mm също така предлага впечатляваща VR компенсация от 5,5 EV.

TIPA World Awards са всепризнати награди, с които се отличават най-добрите компании и най-висококачествените продукти в отрасъла. Освен това служат като важен ориентир и ръководство за потребителите при вземане на решения за покупка.

За повече информация посетете уебсайта на TIPA: www.tipa.com

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.