14-04-2022

Nikon разработва ръкохватката за дистанционно управление MC-N10 за системата с байонет Z на Nikon

Амстердам, Нидерландия, 14 април 2022 г.: Nikon има удоволствието да обяви разработката на ръкохватката за дистанционно управление MC-N10 за безогледални фотоапарати Nikon, за които се прилага байонетът Z.

Ръкохватката за дистанционно управление MC-N10 е аксесоар, който позволява дистанционно управление на безогледални фотоапарати Nikon с байонет Z чрез кабелна връзка. Тя може да управлява различни функции на безогледалните фотоапарати Nikon, като повишава ефективността на записа на филми, когато се работи с малък екип, и разширява възможностите за запис на филми. Тя поддържа също така снимане на неподвижни изображения.

Nikon ще продължава да допринася за развитието на фотографската култура с надеждата да, разшири възможностите за образно изразяване както при филми, така и при неподвижни изображения.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.
Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.
Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.