19-01-2022

ДОСТИГНЕТЕ ОТВЪД С НОВИЯ NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Амстердам, Нидерландия, 19 януари 2022 г.: Днес Nikon има удоволствието да обяви излизането на нов пълнокадров супертелефото фиксиран обектив с вграден телеконвертор – NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S. Със своята голяма диафрагма с f/2,8 и феноменални характеристики на АФ обективът е страхотен за снимане на спорт, диви животни и природа. Качеството на изображението е изключително, независимо дали снимате с 400 мм или 560 мм, когато е активиран вграденият телеконвертор с 1,4-кратно увеличение.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S е първият обектив Z, който използва новата система за фокусиране Silky Swift Voice Coil Motor (VCM) на Nikon с оптичен ABS енкодер: автоматичното фокусиране е по-бързо и по-тихо с прецизно намиране и проследяване на обектите. Това е и първият обектив Z, който разполага с новото покритие Meso Amorphous на Nikon, което предлага най-добрите противоотражателни свойства в историята на NIKKOR. Това ново покритие използва частици, които са по-малки от наночастиците, за да осигурява забележителен контрол върху фантомите и отблясъците: яснотата е перфектна дори ако снимате сцени с множество директни източници на светлина в кадъра.

Създаден, за да предоставя на фотографите всички предимства по време на работа, супертелефото обективът NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S има и впечатляващо лека конструкция, благодарение на която с него се борави по-лесно. Здрав и идеално балансиран, обективът е изцяло изолиран около всички подвижни части, а центърът на тежестта му е отзад за по-стабилна работа. Елементите за управление могат да бъдат персонализирани за перфектна настройка във всяка ситуация, включително чрез задаване на функции на FN пръстена на обектива.

Зураб Кикнадзе (Zurab Kiknadze), продуктов мениджър в Nikon Europe, споделя: „Това е първият супертелефото фиксиран обектив от серията S-line, който се присъединява къмсемейството на NIKKOR Z и който разкрива нови възможности за професионални фотографи, които снимат спорт, диви животни и природа. Той е оборудван с нови, иновативни технологии, които още повече подобряват фокусирането, яснотата на изображенията и адаптивността. Този обектив създава идеалните снимки, независимо какво е необходимо за това."

Резюме на основните характеристики: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Вграден телеконвертор с 1,4-кратно увеличение: едно натискане на превключвател от дясната страна на обектива е всичко, което е необходимо, за да включите телеконвертора и да разширите обхвата на обектива до 560 мм.
Безкомпромисен АФ: системата за фокусиране Silky Swift VCM с оптичен ABS енкодер осигурява феноменално бързо автоматично фокусиране с прецизно намиране и проследяване на обектите.
Невероятно качество на изображението: максимална диафрагма с f/2,8 и красиво заоблено боке.
Вградено в обектива намаляване на вибрациите: дава предимство от 5,5 стопа дори при снимане с активиран вграден телеконвертор, наличен Синхро VR, когато обективът е сдвоен със Z 9.
Покритие Meso Amorphous: водещо в класа противоотразяващо покритие. Предотвратява фантомите и отблясъците чрез елиминиране на случайната светлина, идваща от диагонални и вертикални посоки.
Съвършена детайлност: елементите от ED, Super ED и SR стъкло на Nikon противодействат на хроматичните аберации.
Здрав: изолацията около всички подвижни части защитава от прах и влага, а флуорното покритие на Nikon защитава предния елемент.¹
Балансиран: центърът на тежестта на обектива е отзад за по-стабилна работа.
Възможност за персонализиране: могат да се задават функции на FN пръстена, както и на бутоните Fn, пръстена за фокусиране и пръстена за безшумно управление. Запазване на разстоянията на фокусиране в бутона за запаметяване.
Стабилен и защитен: подвижната опора за статива позволява оптимален баланс, когато обективът е прикрепен към статив. Слотът за защита Kensington® помага да запазите обектива си в безопасност.
Вграден слот за филтри: улеснява поставянето на филтри за още по-голям контрол върху ситуации със сложно осветление.
Съвместимост: поддържа използването на Z ТЕЛЕКОНВЕРТОР TC-1.4x и Z ТЕЛЕКОНВЕРТОР TC-2.0x.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.

¹ Не е гарантирано, че обективът е устойчив на прах и капки вода при всякакви ситуации и условия.

Препоръчително е спазването на следните предпазни мерки. Не използвайте този обектив, ако имате пейсмейкър или друго медицинско изделие за сърце. Магнитното поле в обектива може да причини неизправност на медицинските изделия. Nikon не поема отговорност за такава неизправност или за преки или косвени последици от неизправност.

Фърмуерът за фотоапаратите трябва да бъде актуализиран до най-новите налични версии преди употреба.