28-12-2021

Nikon ще публикува нов фърмуер за флагманския безогледален фотоапарат Nikon Z 9

Амстердам, Нидерландия, 28 декември 2021 г.: Днес Nikon има удоволствието да обяви, че планира да публикува версия 1.10 на фърмуера за флагманския безогледален фотоапарат Z 9, която ще бъде налична за изтегляне на 5 януари 2022 г. от Центъра за изтегляния на Nikon и мобилното приложение Snapbridge.

Версия 1.10 на фърмуера за Z 9 значително ще подобри продължителността на високоскоростното непрекъснато снимане.

Когато снимате с 20 кадъра/сек при запис [High-Efficiency RAW + JPEG BASIC (L)], продължителността ще се подобри от предишните приблиз. 3 секунди на най-дългата в света*1 от приблиз. 15 секунди*2.

Когато снимате с 20 кадъра/сек при запис [High-Efficiency RAW★ + JPEG BASIC (L)] или [JPEG FINE (L) + JPEG BASIC (S)], продължителността се подобрява от предишните приблиз. 3 секунди на приблиз. 8 секунди*2.
Подобрението на високоскоростното непрекъснато снимане допълнително ще подпомогне заснемането на решаващи моменти за бързодвижещи се обекти с висока разделителна способност.

Освен това бъдеща актуализация на фърмуера ще добави разнообразие от функции за видео, както и допълнително подобрени възможности за управление и функционалност както за снимки, така и за видеоклипове.

*1 Когато снимате с 20 кадъра/сек при [RAW + JPEG] запис с безогледални фотоапарати, включващи сензор за изображения с 30 мегапиксела или по-голям, наличен от 28 декември 2021 г., въз основа на проучване на Nikon.
*2 Когато използвате обектив NIKKOR Z 50 mm f/1.8 S и карта с памет ProGrade Digital Cobalt 1700R 325 GB. Продължителността ще се съкрати, ако картата в слот 2 е избрана за архивиране, автоматичният контрол на изкривяването е включен и др.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и спортна оптика – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.
Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.
Като доверен партньор с визия за бъдещето тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.