14-12-2021

ТВОРЕТЕ СВОБОДНО С НОВИЯ NIKKOR Z 28-75MM f/2.8

Амстердам, Нидерландия, 14 декември 2021 г.: Днес Nikon добавя нов пълнокадров стандартен вариообектив към семейството Nikon Z. NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 предлага универсален широкоъгълен до телефото диапазон на увеличение, голяма постоянна диафрагма и ясно фокусиране. Този чудесен обектив за разходка е подходящ за потребители на Nikon Z, които искат да усъвършенстват творческите си умения за заснемане на улични сцени, пейзажи, портрети и други.

Леката конструкция и ясната оптика на NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 им позволяват да заснемат великолепни изображения на всичко, което ги вдъхновява. Универсалният диапазон на увеличение обхваща редица класически фокусни разстояния, а постоянната диафрагма с f/2,8 дава на потребителите повече свобода да изпробват нови идеи: те могат лесно да уловят настроението в слабо осветени ситуации или да изследват творческия потенциал на малката дълбочина на рязкост. Освен това могат да снимат с по-бързи скорости на затвора при наличната светлина и да фиксират движението, без да правят компромис с яркостта.

NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 фокусира бързо и ясно дори при снимки в близък план и създава красиво боке, което позволява на потребителите да заснемат още по-усъвършенствани портрети. Този пълнокадров обектив Z е подходящ също и за видео: увеличението му покрива от широкоъгълен до среден диапазон, а промяната на фокусното разстояние при фокусиране е премахната.

Зураб Кикнадзе (Zurab Kiknadze), продуктов мениджър в Nikon Europe, споделя: „Обективите с максимална диафрагма f/2,8 традиционно са разработени за професионалисти, но оптичните предимства на байонета Z означават, че можем да предложим NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 на по-достъпна цена. Вълнуваме се, когато виждаме, че все повече фотографи усъвършенстват уменията си, като се възползват от художествените възможности, които може да предложи обектив с голяма постоянна диафрагма като този.“

Резюме на основните характеристики: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

Стандартен диапазон на увеличение: побирайте повече от сцената при 28 мм. Създавайте завладяващи портрети при 75 мм.
Максимална диафрагма с f/2,8: голямата постоянна диафрагма позволява равномерна експозиция в целия диапазон на увеличение и ясни снимки при слаба осветеност. Потребителите могат също да снимат с по-бързи скорости на затвора при естествена светлина.
Красиво боке: големият байонет Z и заоблената 9-ламелна диафрагма с f/2,8 позволяват изключително меко и естествено боке.
Превъзходен близък план: минималното разстояние на фокусиране е едва 0,19 м при 28 мм и 0,39 м при 75 мм.
Бързо, уверено фокусиране: фокусирането е плавно, безшумно и изключително рязко – дори когато снимате от близко разстояние.
Качествени видеоклипове: промяната на фокусното разстояние при фокусиране е премахната, така че фокусът може да се регулира, без да оказва влияние върху зрителния ъгъл на снимката. Плавното управление на диафрагмата позволява красиви естествените промени в яркостта.
Интуитивно управление: пръстенът за плавно безшумно управление може да се използва за прецизно ръчно фокусиране или регулиране на диафрагмата, стойността на ISO или компенсацията на експозицията.
Устойчив на прах и капки вода: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 е устойчив на прах и капки вода¹, с покритие, което го прави лесен за почистване.


¹ Не е гарантирано, че обективът е устойчив на прах и капки вода при всякакви ситуации и условия.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.