05-08-2021

NIKON ПРЕДСТАВЯ ТРИ НОВИ ЛАЗЕРНИ ДАЛЕКОМЕРА, С КОИТО ИГРАТА НА ГОЛФ ДОСТИГА НОВИ ИЗМЕРЕНИЯ

Амстердам, Нидерландия, 5 август 2021: Днес Nikon обяви представянето на три нови лазерни далекомера – COOLSHOT PROII STABILIZED, COOLSHOT LITE STABILIZED и COOLSHOT 50i. Проектирани специално за играчи на голф, те включват нова, иновативна технология, която предлага безкомпромисен, спокоен и стабилен поглед към игрището благодарение на първокласната оптика на Nikon.

Най-иновативният лазерен далекомер на Nikon досега – COOLSHOT PROII STABILIZED – наследява технологията за стабилизиране от своя предшественик COOLSHOT PRO STABILIZED – продукт, който получи отлични отзиви от потребителите. Лазерният далекомер, който може да измерва до 450 метра, стабилизира погледа ви и лазера за определяне на разстоянието, като противодейства на трептенето на ръката и факторите на околната среда. По този начин ви гарантира ясен и точен поглед към игрището. Технологията DUAL LOCKED ON ECHO ви уведомява, когато разстоянието до флагчето е измерено, и ви помага да се прицелите точно, давайки ви визуални и слухови подсказки, когато обектът бъде „заключен“.

COOLSHOT PROII STABILIZED използва четири режима за показване на измервания, включително режим „Голф“, който предоставя разстояние с корекция за наклон – изключително важно за удар по наклон. Можете също да изберете режима за действително разстояние, при който индикаторът за действително разстояние ще сигнализира съответствие при състезателна игра. Лекият и водоустойчив лазерен далекомер може да се използва при всякакви условия.

COOLSHOT LITE STABILIZED, който също може да измерва до 450 метра, използва технология за стабилизиране, ограничаваща вибрациите от движението на ръката със средно 80%, като по този начин осигурява ясен поглед върху терена. Лазерният далекомер включва технология LOCKED ON с визуална подсказка, която ви информира за разстоянието до най-близкия обект. Разполага с два режима за показване на измерванията: режим „Голф“ (разстояние с корекция за наклон и действително разстояние) и режим „Действително разстояние“. Водоустойчивият лазерен далекомер може да се използва при влажно време и работи в широк температурен диапазон.

Третият лазерен далекомер, който ще бъде представен, е COOLSHOT 50i с възможност за измервания до 360 метра. Проектиран за удобна употреба, това е първият лазерен далекомер на Nikon с вграден магнит за закрепване, с помощта на който може лесно да се закачи за вашата чанта или количка за голф. Неговата функция DUAL LOCKED ON QUAKE ви информира, когато разстоянието до флагчето е измерено, чрез визуална подсказка и кратка вибрация. COOLSHOT 50i разполага със същите два режима на измерване като COOLSHOT LITE STABILIZED: режим „Голф“ (разстояние с корекция за наклон и действително разстояние) и режим „Действително разстояние“. И двата режима ви помагат да стреляте възможно най-точно. Лазерният далекомер е също така устойчив на дъжд, така че може да се използва при влажно време.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да реализират своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, което е носител на награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.