29-06-2021

NIKON РАЗРАБОТВА НОВ ВИСОКОМОЩЕН ВАРИООБЕКТИВ ОТ СЕРИЯ Z

Амстердам, Нидерландия, 29 юни 2021 г.: Nikon днес обявява разработването на NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – вариообектив с висока мощност за безогледални фотоапарати с формат APS-C (DX формат на Nikon), за който е одобрен байонет Z на Nikon. Обективът трябва да излезе на пазара по-късно тази година.

* Външният вид на продукта може да се различава от този на снимката, показана по-горе.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR ще поддържа заснемането на широк диапазон от сцени – от широкоъгълни до телефото фокусни разстояния и къси разстояния. Компактният и лек обектив ще даде възможност за заснемане на неподвижни изображения и видеоклипове в различни ситуации.

Разработката е израз на непрекъснатия стремеж на Nikon към ново измерение в оптичните характеристики. Nikon не само продължава да отговаря на нуждите на потребителите, но и допринася за развитието на фотографската култура, разширявайки възможностите за образно изразяване.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.