02-06-2021

Nikon планира да разшири гамата си от обективи с байонет Z с разработването на NIKKOR Z 28mm f/2.8 и NIKKOR Z 40mm f/2

Амстердам, Нидерландия, 2 юни 2021 г.: Nikon има удоволствието да обяви разработването на NIKKOR Z 28mm f/2.8 и NIKKOR Z 40mm f/2. Новите компактни и леки фиксирани обективи са създадени за пълнокадрови (формат FX на Nikon) безогледални фотоапарати, за които е внедрен байонетът Z на Nikon. Планира се обективите да излязат през 2021 г.

NIKKOR Z 28mm f/2.8

NIKKOR Z 40mm f/2

NIKKOR Z 28mm f/2.8 се разработва като широкоъгълен фиксиран обектив, идеален за ежедневни снимки. За разлика от него NIKKOR Z 40 mm f/2 е проектиран като стандартен фиксиран обектив, позволяващ на потребителите лесно да създават боке като част от своето образно изразяване. И двата обектива ще бъдат лесни за използване от широк кръг потребители, включително от начинаещи с безогледалните фотоапарати, в голямо разнообразие от ежедневни сценарии.

Nikon ще продължава да търси нови измерения при оптичните характеристики, като същевременно отговаря на нуждите на потребителите. Това в крайна сметка допринася за по-широкото развитие на културата на изобразяване, с надеждата за разширяване на възможностите за фотографско представяне.

* Външният вид на обективите може да се различава от този на снимката, показана по-горе.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски до професионални фотоапарати, от обективи до системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.