23-10-2018

NIKON PHOTO CONTEST 2018 – 2019: ПРИЕМ НА КОНКУРСНИ ТВОРБИ

Амстердам, Нидерландия, 23 октомври 2018 г.: Nikon има удоволствието да съобщи, че приемането на творби за конкурса Nikon Photo Contest 2018 – 2019 ще се състои от 6:00 ч. на 18 октомври 2018 г. до 5:00 ч. на 31 януари 2019 г. (всички дати и часове са по CET).

Nikon Photo Contest е международен конкурс, чиято цел е да даде възможност на професионалисти и любители от цял свят да общуват помежду си и да обогатят фотографската си култура. От провеждането на първото му издание през 1969 г. досега повече от 410 000 фотографи са изпратили над 1 620 000 творби. Миналата година 36-ото издание на конкурса постави нови рекорди, като регистрира невиждан досега брой участници (21 511), държави (170) и творби (76 356).

Невил Броуди отново е избран за председател на журито
Nikon приветства арт директора Невил Броуди (Neville Brody) като председател на журито на Nikon Photo Contest 2018 – 2019 за втори пореден път.

Работата на Броуди обхваща повече от три десетилетия, варира от корици на албуми до фирмени знаци на глобални бизнеси и служи за вдъхновение на широк кръг от творци и фотографи. Той е избран за председател на журито за втори път заради способността си да работи с многообразен и международен съдийски панел, както и заради популярността си сред миналогодишните участници.

Невил Броуди коментира: „Да бъда председател на журито на Nikon Photo Contest 2016 – 2017 бе едно невероятно и вдъхновяващо преживяване. Конкурсните творби бяха феноменални, а страстта, с която представителите на журито ги обсъждаха, наистина ме развълнува. Преживяването беше много удовлетворяващо и искам да благодаря на всички участници, които изпратиха творбите си миналата година. Очаквам тазгодишното събитие да бъде още по-пламенно и вдъхновяващо.“

Останалите представители на журито ще бъдат обявени след избирането си. 

Общ преглед на категориите на Nikon Photo Contest 2018 – 2019
37-ото издание на Nikon Photo Contest ще бъде разделено на три категории – Open (Отворена), Next Generation (Следващо поколение) и Short Film (Късометражен филм).

Темата за категорията Open е „Change“ („Промяна“). Живеем във време, в което всичко се променя драстично – работата, начинът на живот и климатът. Затова Nikon приема творби, изразяващи промените, които фотографите искат да споделят със света.

Темата за категорията Next Generation, отворена за фотографи на възраст до 25 години, е „Identity“ (Идентичност). Тук Nikon очаква творби, които са уникални за по-младите поколения и изследват идентичността им.

Темата за категорията Short Film е „Hope“ („Надежда“). За нея Nikon очаква творби, които внасят лъч надежда за бъдещето.

Условия за участие и творби
Конкурсът е отворен за всички професионални фотографи и любители независимо от възрастта, пола или националността им.

За повече информация относно категориите, правилата за изпращане на творби, процеса на оценяване и различните награди посетете уебсайта: http://www.nikon-photocontest.com/en/   

Победителите на Nikon Photo Contest 2018 – 2019 ще бъдат обявени на церемония по награждаването през август 2019 г.