15-08-2018

Nikon D850 и AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR печелят награди на EISA за 2018–2019 г.

Амстердам, Нидерландия, 15 август 2018 г: Nikon има удоволствието да обяви, че Nikon D850 и телефото обективът AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR бяха обявени за победители в категориите Professional DSLR Camera като най-добър (Професионален D-SLR фотоапарат) и Professional Lens (Професионален обектив) за 2018–2019 г. Наградите се присъждат от асоциацията EISA (European Imaging and Sound Association) за приноса на Nikon към разработването на иновативно оборудване, което подпомага творческите и техническите възможности на фотографите.

Коментар на EISA за Nikon D850 – носител на наградата Professional DSLR Camera за 2018–2019 г.

Фотоапаратът D850 е изключително качествен и функционален D-SLR с пълен размер на кадъра, който може да се справи с всяко предизвикателство, пред което го изправят потребителите. Отличните му характеристики го правят безспорен победител в категорията Professional DSLR Camera на тазгодишните награди. Благодарение на 45,7-мегапикселовия BSI CMOS сензор със задно осветление фотографите могат да заснемат едновременно изображения с висока разделителна способност и пълнокадрови 4K UHD видео клипове. D850 може да заснема седем кадъра в секунда при пълна разделителна способност (девет с опционалната ръкохватка на батерията) и разполага със същата 153-точкова система за автоматично фокусиране като при Nikon D5, която позволява стабилно проследяване на движещи се обекти. Широкият и ярък оптичен визьор улеснява кадрирането на обектите.

Коментари на EISA за AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR – носителя на наградата Professional Lens за 2018–2019 г.

Първият обектив на Nikon с вграден телеконвертор е сбъдната мечта за много професионални спортни фотографи и любители на динамиката. Този лесен за ползване телеконвертор осигурява фокусно разстояние с дължина до 560 мм при максималнa диафрагма f/5,6. Обективът гарантира ясни изображения в обхвата на увеличението, дори когато снимате при максималнa диафрагма. Голямата стабилност дава възможност за до четири стопа по-ниски скорости на затвора, отколкото е възможно иначе. Обективът е устойчив на всякакви капризи на времето благодарение на флуоритното покритие, което предпазва елемента на обектива от вода, прах и замърсяване.

EISA е сдружение на 55 от най-уважаваните международни специализирани списания за потребителска електроника. Годишните награди се връчват на пуснати на пазара нови продукти, които съчетават успешно модерни технологии и удобни функции с водеща в класа си производителност.

За повече информация посетете уебсайта на EISA: https://www.eisa.eu/

За повече информация относно наградените продукти на Nikon посетете www.europe-nikon.com