10-07-2018

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ФОТОАПАРАТА, КОЙТО СЕ МИСЛИ ЗА ТЕЛЕСКОП. COOLPIX P1000 С МЕГАУВЕЛИЧЕНИЕ

Амстердам, Нидерландия, 10 юли 2018 г.: Nikon представя съвсем новия COOLPIX P1000, единствения в света компактен фотоапарат, който може да се похвали със 125-кратно оптично увеличение.¹ Потребителите могат да заснемат обекти, които досега бяха извън обхват – от лунни пейзажи до диви животни и самолети на далечно разстояние.

Този изключителен 16-мегапикселов фотоапарат улеснява заснемането на великолепни снимки и филми. 125-кратното оптично увеличение предлага най-големия диапазон в света от 24 – 3000 мм.¹ ² А 250-кратното цифрово увеличение Dynamic Fine Zoom разширява горната граница до невероятните 6000 мм.² ³ Това е достатъчно мощно увеличение за снимане на лунни кратери.

Светлият обектив f/2,8 NIKKOR осигурява великолепни резултати при слаба светлина. Усъвършенстваните технологии за обективи на Nikon свеждат до минимум изкривяването за забележително ясни изображения дори когато се снима при ултраголеми телефото фокусни разстояния. Поддръжката на RAW дава възможност на фотографите да запазват и експортират некомпресирани файлове с изображения към предпочитана от тях програма за обработка/редактиране. А потребителите, снимащи филми, могат да записват супертелефото 4K/UHD видео клипове: идеално за заснемане на диви животни в естествената им среда.

Инес Бернардес (Ines Bernardes), продуктов мениджър в Nikon Europe, коментира: „Ако искате да направите снимки на суперлуна или да заснемете филм как пилетата излизат от гнездото, COOLPIX P1000 е за вас. Невероятният диапазон от широкоъгълно до супертелефото увеличение означава, че имате свободата да обхванете цялата сцена или да увеличите най-мъничките детайли. Този компактен фотоапарат с мегаувеличение освен това е с една четвърт по-малко тегло от това на DSLR фотоапарат с монтиран супертелефото обектив, което го прави чудесен за излети и пътуване.“

Резюме на основните характеристики

– Ултраголямо увеличение. Небето вече не е предел. Снимайте със 125-кратно оптично увеличение (24 – 3000 мм) и 250-кратно цифрово увеличение Dynamic Fine Zoom (6000 мм).² ³
– Възхитителни снимки. Благодарение на комбинацията от светъл обектив f/2,8 NIKKOR, 16-мегапикселов сензор, процесор на изображения EXPEED и поддръжка на RAW се получават ясни изображения.
– Супертелефото 4K филми. Заснемайте с лекота 4K/UHD 30p видео клипове или Full HD (1080p) филми с кадрови честоти до 60p. Записвайте филми със стереозвук и се възползвайте от чистия сигнал, извеждан през HDMI.
– Стабилни изображения. Системата за оптично намаляване на вибрациите (VR) с двойно детектиране неутрализира ефектите от заклащането на фотоапарата за по-ясни снимки и филми. Активният режим на системата за намаляване на вибрациите осигурява по-стабилно изображение във визьора и на дисплея.
– Под всякакъв ъгъл. Яркият 3,2-инчов LCD дисплей с 921 000 точки може да се накланя и завърта в почти всяка посока.
– Плавен контрол на увеличението. Голямата ръкохватка и странично разположеният контрол на увеличението улесняват работата с фотоапарата. Бутон за бързо връщане на увеличението незабавно прибира обектива от позицията за супертелефото увеличение до по-широкоъгълна, което улеснява улавянето на обекти, които са излезли от кадър.
– Перфектни резултати. Поддръжката на RAW дава възможност на потребителите да запазват и експортират некомпресирани файлове с изображения към програми за обработка/редактиране.
– Споделете чудото. Функцията за свързване SnapBridge позволява на потребителите да синхронизират снимките със смарт устройство, докато ги заснемат. С помощта на SnapBridge можете също да използвате смарт устройството за отдалечено снимане.

¹ Към 10 юли 2018 г.
² 35 мм еквивалент
³ Увеличението на Dynamic Fine Zoom се изчислява от максималната широкоъгълна позиция на оптичното увеличение.

Съвместимост със SnapBridge
Приложението SnapBridge на Nikon трябва да се инсталира на съвместимо смарт устройство, преди SnapBridge да може да се използва с този фотоапарат.