19-04-2018

Nikon спечели четири награди TIPA World Awards 2018: D850, D7500, COOLPIX W300 и AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR

Амстердам, Нидерландия, 19 април 2018 г.: Nikon има удоволствието да обяви, че четири от продуктите на компанията получиха престижните награди TIPA World Awards 2018, спонсорирани от Асоциацията на техническите фотоиздания (TIPA), която е глобален авторитет във фотографската индустрия. Nikon D850 спечели наградата „Best DSLR Professional“ (Най-добър професионален DSLR фотоапарат), Nikon D7500 – „Best APS-C DSLR Expert“ (Най-добър APS-C DSLR експерт), AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR – „Best Professional Lens“ (Най-добър професионален обектив), а COOLPIX W300 – „Best Rugged Camera“ (Най-добър фотоапарат за екстремни условия).

Коментари на TIPA за Nikon D850 – носителя на наградата „Best DSLR Professional“

Nikon D850 обединява всички необходими елементи, за да бъде избран тази година за най-добрия професионален DSLR фотоапарат. Със своя 45,7-мегапикселов BSI CMOS сензор и процесор EXPEED 5 D850 може да заснема със скорост до 9 кадъра/сек (когато се използва опционалният батериен пакет с избор на различен тип батерии MB-D18 с поставена батерия EN-EL18B, използвана при D5) 51 последователни снимки в 14-битов NEF формат. Фокусирането е бързо с 99 сензора от кръстосан тип и специален процесор за АФ, с помощта на които могат да се заснемат изображения при светлина с долна граница от -4EV. Тялото е изработено от издръжлива магнезиева сплав и материали от въглеродни нишки с устойчивост на прах и водни капки, а животът на батерията е достатъчен за 1840 снимки с пълна разделителна способност или 70 минути HD видео с едно зареждане. 

Коментари на TIPA за Nikon D7500 – носителя на наградата „Best APS-C DSLR Expert“

Предназначен специално за фотографите, които искат да се възползват от пълната гама обективи и опита в създаването на изображения на Nikon на цена за среден клас, 20,9-мегапикселовият D7500 с формат DX дава на фотографите усещане за контрол над многото му параметри и опции за изобразяване, които са добре обмислени и комбинират функции за професионалисти и аматьори. Фотоапаратът има много добри работни характеристики при слаба светлина, отличен живот на батерията и накланящ се 3,2-инчов LCD дисплей със сензорен екран. Диапазонът от стойности на ISO се простира от 100 до 51 200, като най-високата скорост на затвора е 1/8000 секунди с 8 кадъра в секунда при пълна разделителна способност. Има редица разширени опции, които позволяват на фотографите да изследват докрай огромния брой възможности за творческо изобразяване.

Коментари на TIPA за AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR – носителя на наградата „Best Professional Lens“ 

Представете си обектив с вграден телеконвертор с 1,4-кратно увеличение, до 4 стопа намаляване на вибрациите, подобрено уплътнение срещу прах и влага, вътрешно фокусиране и възможност за лесно увеличаване на фокусното разстояние (от максимум 400 мм до 560 мм или до 840 мм при фотоапарат с формат DX) само с едно превключване на бутон. Интегрираният телеконвертор в обектива, създаден за фотографи, които снимат спорт, събития, природа и диви животни, означава, че съвършенството на изображенията е оптимизирано по отношение на пропускането на светлината и качеството от край до край. В комбинация с усъвършенствани фотоапарати на Nikon, като D850, външните области на кадъра могат да се използват като сензори от кръстосан тип, което допълнително подобрява скоростта и качеството на заснемане.

Коментари на TIPA за COOLPIX W300 – носителя на наградата „Best Rugged Camera“

Активните фотографи, снимащи приключения на открито, могат да вземат със себе си Nikon COOLPIX W300 и да са спокойни, че той ще се справи с всичко, което срещнат по пътя си. Освен че е водоустойчив¹ до 30 метра, защитен от замръзване² до -10°C, удароустойчив³ и прахоустойчив, COOLPIX W300 може да заснема 4K видеоклипове и 16-мегапикселови неподвижни изображения, както и филми през интервал. Опциите за изобразяване са разширени с 5-кратно оптично увеличение с хибридно намаляване на вибрациите на Nikon, 4K UHD видеоклиповете имат стереозвук, а цялото действие може да се споделя през Bluetooth и вградената Wi-Fi връзка с помощта на приложението SnapBridge. COOLPIX W300 също така е полезен спътник при пътуване благодарение на вградените в него GPS, eCompass, алтиметър, дълбокомер и дори манометър за измерване на въздушното и водното налягане като добавка.

Наградите обхващат няколко категории продукти за снимане и създаване на изображения, излезли между 1 април 2017 г. и 31 март 2018 г., които се избират с гласовете на редактори на престижни списания за фотоапарати и фотография от целия свят.

За повече информация посетете уебсайта на TIPA World Awards www.tipa.com

¹ Водоустойчив: покрива условията на изпитване на Nikon, които са еквивалентни на JIS/IEC клас на защита 8 (IPX8). Снимането на дълбочини до 30 м е възможно в продължение на приблизително 60 минути.
² Защитен от замръзване/прахоустойчив: покрива условията на изпитване на Nikon, които са еквивалентни на JIS/IEC клас на защита 6 (IPX6).
³ Удароустойчив: покрива условията на изпитване на Nikon, които съответстват на MIL-STD 810F метод 516.5-Shock (пускане върху повърхност от дървесни частици с дебелина 5 см от височина 240 см).