30-04-2018

Известният британски фотограф на изящни изкуства Дейвид Яроу е новият европейски посланик на Nikon

Амстердам, Нидерландия, 30 април 2018 г. – Nikon Europe B.V. с гордост съобщава, че световноизвестният фотограф Дейвид Яроу (David Yarrow) ще се присъедини към престижната група от фотографи на Nikon като европейски посланик.

Въздействащият и реалистичен начин, по който Яроу представя живота на Земята, му печели все повече последователи сред фотографите, колекционерите на изкуство и потребителите. Неговите големи и емблематични монохромни изображения са изложени в много от водещите галерии и музеи по света и демонстрират уникалния стил, чрез който се е изкачил до върха и се е превърнал в един от най-добрите фотографи на природата.

Вече 33 години Яроу използва продукти на Nikon – от началото на кариерата си, когато работи за „Таймс“ и прави емблематичната снимка на Диего Марадона на финала на Световното първенство по футбол през 1986 г., до последните години, когато се превръща в един от най-продаваните в света фотографи на изящни изкуства. Наскоро Дейвид изигра важна роля за представянето на D850.

По-важното е, че работата на Яроу представя същността му на истински филантроп и борец за опазването на биоразнообразието. Нещо, което той очаква с нетърпение да демонстрира със специалния си проект като европейски посланик на Nikon, който снима в момента в резервата Амбосели, Кения.

Дейвид Яроу коментира: „Фотографската ми кариера съвсем не е обичайна и няма да крия, че отказвам работата ми да бъде класифицирана само с една „тема“ или „област на компетентност“. Въпреки това през цялото време фотографията остана за мен метод на изкупление и бягство, възможност да изследвам най-отдалечените кътчета на света и да улавям характерните за тях екстремни условия и рядка дива природа.

Обективите NIKKOR и фотоапаратите на Nikon бяха много важни за всяко мое начинание. Естетиката и ергономичността се подобряват постоянно, а и ми е трудно да се сетя за друга марка, която разбира толкова еднакво добре нуждите на професионалните фотографи и любителите. Фотографията е изкуството на нашето поколение и се надявам работата ми като европейски посланик на Nikon да насърчи и вдъхнови хората да използват мобилните си телефони по-малко за сметка на очите си. В случая това е най-важното.“

Програма за европейски посланици на Nikon

В програмата за европейски посланици на Nikon участват талантливи и влиятелни визуални творци, които използват най-модерните технологии в индустрията и следват социалните тенденции, за да представят настоящето. Дейвид е световнопризнат фотограф и поради тази причина Nikon отправя към него предизвикателство да реализира мечтания си фотографски проект като посланик на компанията.

За повече информация относно Дейвид и предишните му начинания посетете уебсайта на Nikon.  

За Дейвид

Дейвид Яроу е роден в Глазгоу, Шотландия през 1966 г. Той започва да се занимава с фотография много рано и на 20-годишна възраст работи като фотограф за „Таймс“ на финала на Световното първенство по футбол в Мексико. На този ден Дейвид прави известната снимка на Диего Марадона със световната купа в ръце. В резултат на това е поканен да отрази Олимпийските игри и редица други спортни форуми. Много години по-късно той намира истинската си зона на комфорт в документирането на естествения свят. Въздействащият и реалистичен начин, по който Дейвид представя живота на Земята, му печели все повече последователи сред колекционерите на изкуство. През 2018 г. той се утвърждава като един от най-продаваните в света фотографи на изящни изкуства.

Всички изображения са собственост на Дейвид Яроу