16-04-2018

Модели на фона на модерни стенописи: Nikon и фотографката Джулия Кенеди изнасят модата на улицата

Амстердам, Нидерландия, 16 април 2018 г. Публикуваната днес от Nikon нова серия снимки на модната фотографка Джулия Кенеди (Julia Kennedy) комбинира две форми на съвременно изкуство, като смесва света на модата с най-впечатляващия стрийт арт на Лондон.

Работейки съвместно с френската стилистка Колин Баш (Coline Bach), Джулия е използвала скоростта и разделителната способност на най-новия D-SLR фотоапарат на Nikon, D850, и различни обективи NIKKOR, за да заснеме динамиката и темпото на забързания градски живот, примесени с екстравагантността на модната индустрия.

Тази изключителна фотографска серия от осем части отразява кредото на Джулия, че модата не трябва да се ограничава до модния подиум, а може да бъде оценена във всякаква обстановка. Фокусът на изображенията й е върху живите цветове, наситената текстура и богатството от движения, докато стайлингът и реквизитите специално разполагат моделите в контекста на най-изящните съвременни стенописи в северната и източната част на Лондон. Цялата серия от снимки можете да разгледате тук.

Джулия Кенеди, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Стенописи на DRT (отляво) и Sr. X (отдясно), Камдън

Джулия Кенеди, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Стенопис на Дан Кичънър, Камдън

Коментирайки проекта, Джулия Кенеди каза: „Лондон е международно признат заради своите постижения в областта на модата и въздействащо улично изкуство, а аз винаги търся да открия вълнуващи цветове и текстури. Скоростта, високата разделителна способност и светлочувствителността на D850 означаваха, че мога да заснема всички движения, детайли и цветове във всяка сцена и да създам усещане за въодушевление в тези ежедневни градски обстановки.“

Джулия е заснела поредицата снимки с помощта на следното оборудване:
• D850 – най-новият пълнокадров D-SLR фотоапарат на Nikon, който предлага изключителна разделителна способност от 45 мегапиксела, невероятен динамичен диапазон, 7 кадъра/сек* серийно снимане при пълна разделителна способност и водещ в класа диапазон от стойности на ISO, за да осигури успешна комбинация от скорост, детайлност и прецизност.
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – предпочитаният вариообектив с широкоъгълно до средно телефото увеличение. Светлосилният обектив с максимална диафрагма f/2,8 осигурява изключителни характеристики при слаба осветеност и равномерна експозиция в целия диапазон на увеличение. Системата за намаляване на вибрациите минимизира заклащането на фотоапарата и позволява снимане с до четири стопа по-ниски скорости на затвора.
• AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – светлосилен обектив с изключително широк ъгъл, който разполага с нанокристално покритие за намаляване на ефектите от фантоми и отблясъци. Той осигурява острота от край до край и в ъглите на кадъра, която може да превъзхожда тази на равностоен обектив с фиксирано фокусно разстояние. 
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – фиксиран светлосилен обектив с формат FX с улраширокоъгълно фокусно разстояние от 20 мм и голяма максимална диафрагма f/1,8. Това е олекотен и универсален обектив за креативни фотографи, които искат да подчертаят перспективите.

Джулия Кенеди, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Стенопис на Ото Шаде, Камдън

Джулия Кенеди, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Стенопис на д-р Задок, Хакни

Джулия Кенеди, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Стенопис на Пола Плим, Камдън

Джулия Кенеди, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Стенопис на Дарън Джон, Тауър Хамлетс

Кликнете тук за повече информация.

Коя е Джулия Кенеди?

Британската фотографка Джулия Кенеди живее и работи в Лондон. Джулия е известна с това, че използва цветове, големи конструкции за декори и интересни места. Тя обича да се смее и влага своята индивидуалност и чувство за хумор или ирония в снимките. Джулия е работила с много модни списания, включително L’Officiel, Vogue и Wonderland, както и с много известни марки, като Charlotte Olympia, House of Hackney, Harrods, Oasis, Sweaty Betty и Rimmel. 
www.juliakennedy.com
@msjuliakennedy

Коя е Колин Баш?

Колин Баш е френска стилистка и дизайнерка на костюми, която живее в Лондон. След като завършва магистратура по модна журналистика в „Сентръл Сейнт Мартинс Скул”, тя започва да помага на модния директор на Dazed & Confused Роби Спенсър (Robbie Spencer) като негова първа асистентка, работейки до него по издания, като Dazed & Confused, AnOther, AnOther Man, Interview Magazine, Vogue Italia, V Magazine, V Man, Harper’s Bazaar, Purple Fashion и Teen Vogue, преди да започне самостоятелна кариера. 
www.colinebach.com
@colinebach

*D850 може да снима до 9 кадъра/сек при използване на опционалния батериен пакет с избор на различен тип батерии MB-D18 с поставена батерия EN-EL18b (използва се при D5)