09-01-2018

NIKON РАЗШИРЯВА ТЕЛЕФОТО ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, СНИМАЩИ СПОРТ И ДИВА ПРИРОДА

Амстердам, Нидерландия, 9 януари 2018 г.: Nikon обявява излизането на AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR – първия телефото обектив от серията NIKKOR с вграден телеконвертор с 1,4-кратно увеличение. Винаги ясен и стабилен, този вариообектив осигурява 560-милиметров обхват в момента, в който се случва действието.

Независимо дали снимате на стадиона, или в планината, AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 ви позволява да ползвате всяко предимство на открито. Масивният, удобно разположен лост предоставя възможност за лесно и удобно активиране на телеконвертора. Фотографите могат да увеличат 180 – 400-милиметровия (f/4) диапазон на фокусно разстояние до 560 мм (f/5,6), без да променят позицията на ръцете си върху фотоапарата или да отклоняват погледа си визьора. Усъвършенстваната оптична конструкция гарантира, че могат да разширяват обхвата, без да правят компромис с остротата. А технологията на Nikon за намаляване на вибрациите (VR) осигурява предимство от четири стопа дори при включен телеконвертор. Режимът SPORT VR надеждно проследява бързодвижещи се обекти, а усъвършенстваното автоматично фокусиране гарантира превъзходно намиране на обекта. Предимствата от гледна точка на ергономията включват разменени позиции на пръстена за увеличението на обектива и пръстена за фокусиране за по-балансирано управление и намалено тегло благодарение на елемента от флуорит.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), мениджър „Продуктов маркетинг“ в Nikon Europe, казва: „Телефото обективът беше разработен в отговор на изискванията на фотографите, снимащи професионално спорт и дива природа, които не се спират пред нищо, за да направят най-добрите снимки. Напредъкът на оптичната технология означава, че вече можем да предложим повече гъвкавост и по-дълъг обхват, без това да е за сметка на теглото или характеристиките. Няма нужда да сменяте обективите толкова често, което ще означава по-малко пропуснати възможности на открито.“

Резюме на основните характеристики

– Вграден телеконвертор с 1,4-кратно увеличение: 180 – 400-милиметровият (f/4) диапазон на фокусното разстояние се разширява до 560 мм (f/5,6).
– Острота от всяко разстояние: възползвайте се от острота от край до край и минимално отслабване на светлината в целия диапазон на увеличение дори когато снимате с максимално отворена диафрагма.
– Стабилен при висока скорост: VR позволява до четири стопа по-ниски скорости на затвора, отколкото е възможно иначе.¹ Режимът SPORT VR надеждно проследява бързодвижещи се обекти.
– Винаги на фокус: усъвършенстваното проследяване на АФ не изостава от бързодвижещи се обекти. Електромагнитната диафрагма гарантира прецизни експозиции при високи кадрови честоти.
– Готов за поход: всяка подвижна част на цилиндъра на обектива е изцяло херметично уплътнена. Флуорното покритие активно отблъсква водата, праха и замърсяванията, без да влошава качеството на изображението.

¹ На база на стандартите на CIPA