25-07-2017

Nikon чества 100-годишнината си със специална поредица юбилейни материали

Амстердам, Нидерландия, 25 юли 2017 г. – от 25 юли 2017 г. Nikon започва да представя специална поредица материали по случай 100-годишния си юбилей. През цялото лято в юбилейния уебсайт на Nikon ще бъдат публикувани материали от поредицата, които ще включват култови снимки, истории и съвети от фотографи от целия свят, помогнали за създаването на цял век творческо въображение и богатата история на марката. Сред тях е и виртуалната обиколка зад кулисите на Музея на Nikon в Токио.

От основаването си като Nippon Kogaku K.K. през 1917 г. Nikon предоставя на света уникални продукти и опит, с които си отрежда място сред пионерите в сферата на оптичните и прецизните технологии. Предназначени да продължат да вдъхновяват както фотографите, така и почитателите, материалите включват ценна информация, почерпана от специалисти в бранша, и знаменити последователи.

Поредицата материали ще бъде публикувана в пет основни категории:

100 години истории

През последните 100 години Nikon имаше важна роля в трансформирането на света на изображенията. Nikon споделя някои от най-значимите персонални и красиви истории от Европа и света – от славни етапи в развитието, излизане на нови модели фотоапарати и продуктови иновации до личното вдъхновение на професионални фотографи, любители и почитатели.

Виртуален музей на Nikon

За да покаже наследството си и откъде е започнало всичко, Nikon създаде 360-градусова виртуална обиколка на световноизвестния си музей в Токио. Влизайки в света на Nikon, зрителите ще получат представа за технологиите, продуктите и основните етапи в историческото развитие на Nikon – включително за това как Nikon помага на бионауката, медицината и дори изследването на космоса.

Icons with Nikons

Фотоапаратите и обективите на Nikon се използват от хора от най-различни социални сфери. Тази серия снимки показва известни личности от света на музиката, телевизията, киното и спорта с Nikon в ръка.

100 години подкрепа

От 1917 г. насам Nikon подкрепя фотографите в избраните от тях дисциплини, споделяйки идеи и съвети за разчупване на границите на възможното, а така също и напътствайки любителите и почитателите в хода на тяхното развитие. За да ознаменува това и благодарение на ценната информация от подбрана група сред глобалния кръг фотографи, работещи с марката, Nikon събра и подреди най-добрите съвети от техния вековен опит.

#LookBackAtNikon

Освен това Nikon стартира конкурс в Instagram за почитатели и любители на Nikon от цяла Европа, като победителите ще получат специални награди, включително фотоапарати на Nikon. Конкурсът отправя предизвикателство към участниците да направят снимка с отражение на себе си и своя фотоапарат Nikon. Тези от тях, които направят най-доброто селфи под формата на отражение в огледало, парче стъкло или локва, или използват друга изобретателна идея, ще имат шанса да спечелят многобройни награди, включително Nikon D500 или D7500. За повече информация следвайте @NikonEurope в Instagram.

За допълнителна информация относно 100-годишнината на Nikon и достъп до юбилейните материали посетете юбилейния уебсайт.