22-05-2017

Nikon D500 печели наградата Camera GP 2017 Editors Award

Амстердам, Нидерландия, 22 май 2017 г.: Nikon има удоволствието да съобщи, че цифровият SLR фотоапарат D500 е удостоен с отличието Camera GP (Grand Prix) 2017 Editors Award (голямата награда на редакторите на конкурса Camera GP 2017) в допълнение към наградите от TIPA, EISA и др.

Конкурсът Camera GP е спонсориран от пресклуба Camera Journal Press Club (C.J.P.C./Япония), който е създаден през септември 1963 г. и се състои от редактори от 12 списания за фотографско оборудване и фотография (от април 2016 г.). Носителят на наградата Editors Award, която тази година бе връчена на D500, се избира от членовете на C.J.P.C. въз основа на популярността си, общественото вълнение, което е предизвикал, и степента на нововъведения.

D500 вече е удостоен с три високоценени награди. Припомняме ви, че той също така спечели приза Best APS-C DSLR Expert (Най-добър D-SLR фотоапарат с формат APS-C в средния клас) на конкурса на TIPA за 2016 г. и отличието European Prosumer DSLR Camera 2016 – 2017 на наградите на EISA.

Коментар на съдиите относно избора на D500

„D500 е дългоочакваният нов първокласен модел от серията SLR фотоапарати на Nikon с формат APS-C. Той се характеризира с отлично съотношение цена – производителност, предлагайки вече познати основни функции – като например сензора за АФ от D5, „пълноразмерния“ флагман на Nikon с 35-милиметров [135] формат – на цена, достъпна за средностатистическия потребител. D500 е фотоапарат, който прави формата APS-C по-привлекателен със здравото си и издръжливо тяло, визьор с висока детайлност и повече от достатъчна ефективност при непрекъснато снимане – качества на един достоен представител на моделите от висок клас. Оборудван е с превъзходна система за АФ с точки на фокусиране, обхващащи широк диапазон от кадъра, и осигурява острота и яснота при снимане на движещи се обекти. Въпреки че в днешно време развитието на безогледалните фотоапарати е забележително, D500 ни напомня за чара на SLR фотоапаратите.“

Основни функции на D500

153-точкова система за АФ от следващо поколение, която демонстрира превъзходно фокусиране на обекта във всяка ситуация.

Бързо непрекъснато снимане – до 200 кадъра на серия от снимки с приблизителна скорост до 10 кадъра/сек (14-битови изображения във формат RAW с беззагубно компресиране).

Компактна система за бързо снимане, осигурена чрез формата DX.

Отговаря на нуждите на професионалистите с поддръжка за записване на филми с 4K UHD (3840 Ч 2160).

Новият процесор EXPEED 5 за обработка на изображения, който реализира широка гама от стойности на стандартна чувствителност до ISO 51 200 с възможност за допълнително разширяване до Hi 5 (еквивалент на ISO 1 640 000).

3,2-инчов накланящ се сензорен дисплей с висока разделителна способност, който осигурява допълнително удобство при снимане.

Поддържа SnapBridge – приложение, което дава възможност за безпроблемно свързване на фотоапарата към смартустройства.