28-04-2017

Nikon печели четири награди на TIPA за 2017 г.: D5600 на Nikon, COOLPIX W100, PC NIKKOR 19mm f/4E ED и KeyMission 360

Амстердам, Нидерландия, 28 април 2017 г.: Nikon има удоволствието да съобщи, че четири продукта на компанията са удостоени с престижните награди на TIPA за 2017 г., спонсорирани от Асоциацията на техническите фотоиздания (TIPA) – световен авторитет в областта на фотографията и снимачната индустрия. D5600 на Nikon спечели в категорията „Best DSLR Entry Level“ (Най-добър D-SLR фотоапарат от среден клас), COOLPIX W100 стана победител в групата „Best Rugged Camera“ (Най-добър фотоапарат за екстремни условия), PC NIKKOR 19mm f/4E ED бе избран за „Best Professional Lens“ (Най-добър професионален обектив), а KeyMission 360 получи наградата „Best 360° Camera“ (Най-добра 360-градусова камера).

В конкурса участваха продукти за фотография и изображения, пуснати на пазара между 1 април 2016 г. и 31 март 2017 г. Наградите бяха присъдени след гласуване от редакторите на престижни списания за фотоапарати и снимачни продукти от цял свят.

Коментари на TIPA за D5600 на Nikon – победител в категорията „Best DSLR Entry Level“

24,2-мегапикселовият фотоапарат D5600 на Nikon с формат DX се предлага с приложението SnapBridge на Nikon, което служи за отдалечено снимане и автоматично прехвърляне на изображения от фотоапарата към съвместим смартфон или таблет посредством Bluetooth. Вградената функция за Wi-Fi връзка дава възможност за прехвърляне и на видео. Фотоапаратът има режим за непрекъснато снимане с 5 кадъра/сек, 39-точкова система за АФ и ISO диапазон от 100–25 600. 8,1-сантиметровият сензорен LCD дисплей с променлив ъгъл и 1 037 000 точки дава възможност да проявите творчество, като същевременно използвате разнообразните специални ефекти и стандартните режими и методи на експозиция.

Фотоапаратът предлага и функция за записване на видео с пълна висока детайлност при 60p, както и формата NEF (RAW) на Nikon за снимане на неподвижни изображения.

Коментари на TIPA за COOLPIX W100 на Nikon – победител в категорията „Best Rugged Camera“

Устойчив на вода (до 10 метра), удари (до 1,8 метра), замръзване (до -10°C) и прах, достъпният W100 е оборудван с 13,2-мегапикселов CMOS сензор, който дава възможност за снимане на изображения с приблизително 4,7 кадъра/сек и записване на видео с пълна висока детайлност при 30p. Вариообективът NIKKOR с трикратно оптично увеличение осигурява фокусно разстояние от 30 до 90 мм (еквивалент на 35-милиметров формат) с електронно намаляване на вибрациите (VR). 2,7-инчовият TFT LCD дисплей с 230 000 точки е подобрен чрез 5-степенен регулатор за настройване на яркостта. Има няколко творчески режима за сцена, както и компенсация на експозицията с +/-2 EV. Управлението с едно докосване на отделни бутони улеснява снимането в предизвикателни атмосферни и подводни условия, а приложението SnapBridge на Nikon дава възможност за лесно споделяне и съхраняване със смартустройства.

Коментари на TIPA за PC NIKKOR 19mm f/4E ED – победител в категорията „Best Professional Lens“

Професионалистите, които снимат архитектура и тесни закрити пространства, ще оценят качеството и характеристиките на този пълнокадров обектив с контрол на перспективата чрез накланяне и преместване. Той съдържа 3 елемента от ED стъкло и 2 асферични лещи и има нанокристално и уникално многослойно покритие. Накланя се на +/- 7,5 градуса, премества се с +/- 12 мм и се завърта до 90 градуса. Обективът предлага максимален контрол на перспективата: накланянето и преместването могат да бъдат зададени поотделно и без заключване, като накланянето може да бъде успоредно или перпендикулярно на преместването. Флуорното покритие на предните и задните елементи отблъсква вода, прах, замърсители и мазнини. Освен това обективът има механизъм с електромагнитна диафрагма и минимална диафрагма f/32.

Коментари на TIPA за KeyMission 360 – победител в категорията „Best 360° Camera“

KeyMission 360 позволява на потребителите да заснемат и споделят напълно всеобхватни, 360-градусови видеоклипове и снимки и е устойчив на вода, удари и замръзване без необходимост от допълнително покритие. Устройството може да прави клипове с висока детайлност 4K, 23,9-мегапикселови снимки и поредици от заснети през интервал изображения, а интегрираното приложение SnapBridge на Nikon дава възможност за безжично споделяне в реално време. Минималното предметно разстояние е приблизително 30 см със зрителен ъгъл от 8,2 мм (еквивалент на 35 мм). Фотоапаратът е компактен (61,1 x 65,7 x 60,1 мм) и лек (198 г), а специализираните аксесоари за монтиране осигуряват по-голяма гъвкавост при снимане на изображения в най-различни ситуации.