Nikon Imaging | България | Европа

03-04-2017

НОВАТА СЕРИЯ NIKON WX - КАРДИНАЛНА ИНОВАЦИЯ ПРИ БИНОКЛИТЕ ОТКРИВАТ ИЗЦЯЛО НОВ СВЯТ ЗА ЗВЕЗДОБРОЙЦИТЕ

Амстердам, Нидерландия, 3 април 2017 г.: Nikon с гордост обявява пускането на невероятните си астрономически бинокли WX 7x50 IF и WX 10x50 IF - перлата в короната, плод на стогодишен професионален опит. С безпрецедентното си ултра широко зрително поле, серията WX с уникално действие отвежда наблюдаващия в дълбините на звездното небе, за да му разкрие поразителни детайли и цветово разнообразие.

Тези висококачествени бинокли, специално предназначени за взискателни звездобройци, използват обектив със система за изравняване на полето, което компенсира изкривяването на равнината, за да ви гарантира еднаква кристално ясна визия както в центъра, така и по периферията. Високата степен на отразяване и пропускане на светлината на призмите на Абе-Кьонинг осигурява изключителна яркост, която допълва впечатляващите оптични характеристики на ултра широкото зрително поле.

Всяка зрителна тръба разполага с три стъклени елемента от ED (с изключително ниска дисперсия) стъкло за изображение с висока резолюция и наситен контраст, като компенсира хроматичната аберация, за да виждате фината разлика в цветовете на звездите в целия диапазон на зрителното поле. Всички лещи и призми разполагат с висококачествено многослойно покритие за равномерно пропускане на светлината в целия зрителен диапазон за по-естествен и ясен образ.

Удивително зрително приключение за всеки – независимо дали носите очила или не – инженерите на Nikon WX са се справили отлично с предизвикателството да съчетаят успешно дълго очно разстояние с ултра широко зрително поле. Биноклите WX 7x50 IF имат относително зрително поле от 66,6° и очно разстояние от 17,7 мм. Биноклите WX 10x50 IF имат относително зрително поле от 76,4° и очно разстояние от 15,3 мм. Магнезиевата сплав гарантира здравина на олекотения корпус, а въртящите и плъзгащи се гумени наочници правят преживяването още по-незабравимо – независимо колко време прекарвате с вперен в звездите поглед.

Двата модела са налични като ексклузивни издания по случай 100-годишнината и включват логото на 100-годишнината, отпечатано в основата на шарнира, гравиран сериен номер в горната му част и специална WX брандирана кожена лента за носене на китката. Тези издания ще се продават в ограничени количества до 100 бройки общо за двата модела.

Основни характеристики

・За постигане на ултра широко зрително поле с оптична производителност са използвани окуляри с изключително оптично действие. Чрез намаляване на астигматизма и несиметричната аберация се постига кристално ясна картина и острота на изображението както в центъра на полето, така и по периферията. Изживейте усещането, че се реете в звездното небе, без да виждате рамката.
・Обективът със система за изравняване на полето компенсира изкривяването на равнината от центъра до самия край на периферията. С ултра широкото си зрително поле той осигурява кристално ясно изображение в цялото зрително поле, като ви позволява да се потопите в безбрежната гледка на съзвездия и галактики и да наблюдавате с неповторима яснота всяка звезда поотделно.
・Хроматичната аберация, която предизвиква разлагане на светлината на отделни цветни снопове, се компенсира по самия край на зрителното поле благодарение на трите стъклени елемента от ED (с изключително ниска дисперсия) стъкло във всяка зрителна тръба, което създава изображение с наситен контраст и висока резолюция.
・За по-естествен и ясен образ всички лещи и призми разполагат с висококачествено многослойно покритие за равномерно пропускане на светлината в целия зрителен диапазон. То пресъздава с точност деликатните цветове на звездите в нощното небе.
・За по-ярко зрително поле са използвани призмите на Абе-Кьонинг с висока степен на преминаване на светлината и отразяване от всякакви повърхности.
・Използването на покритие за корекция на фазата върху повърхност тип покрив (Dach) на призмите на Абе-Кьонинг компенсира фазите на преминаване на светлината при отразяване на вътрешните призми и създава изображения с висока резолюция и наситен контраст.
・Оптичен дизайн, който постига едновременно ултра широко зрително поле и дълго очно разстояние. Дори онези от вас, които носят очила, могат удобно да се насладят на изключително широкото зрително поле от край до край.
・За всички лещи и призми се използват стъкла без олово и арсен.
・Въртящите и плъзгащи се гумени наочници с шест позиции улесняват насочването на погледа в правилната зрителна точка.
・Пръстен за диоптрична корекция с индекс за по-лесна регулация.
・Водоустойчива структура, която няма да се повреди, ако бъде потопена във вода до максимална дълбочина 5 м за 10 мин. (При условията за тестване на Nikon. Не е предназначен за употреба под вода.)
・Херметична структура на изпълнения с азот корпус, която предпазва вътрешността на оптичната система от замъгляване и мухлясване, дори при значителни температурни промени.
・За създаване на здрав и олекотен корпус е използвана магнезиева сплав, която улеснява наблюдението при държане на бинокъла в ръка.
・Към обектива може да се прикачи 55-милиметров филтър (P=0,75).
・В комплект с ексклузивен адаптор за статив (TRA-4), позволяващ прикачване към статив.