Nikon Imaging | България | Европа

12-04-2017

Направете снимката на живота си със съвсем новия модел D7500

Амстердам, Нидерландия, 12 април 2017 г.: Nikon представя новия модел D7500, предназначен да разшири творческите възможности пред фотографите, докато те следват увлечението си по снимането. Мощен, с бърза реакция и пълни възможности за свързване, D7500 предлага същото качество на изображението като водещия D-SLR фотоапарат с формат DX на Nikon D500 и функционални характеристики, които му позволяват да преодолява и най-трудните условия на снимане.

Мощната технология за изображения, побрана в удобното за пътуване тяло на D7500, го прави идеален за фотографи, които винаги търсят най-добрите възможни снимки. Също както при D500, 20,9-мегапикселовият CMOS сензор с формат DX на D7500 предлага диапазон на ISO, който достига до невероятния еквивалент на ISO 1 640 000. Вграденият процесор EXPEED 5 на Nikon предоставя възможност за по-бърза и по-чиста обработка на изображенията. А многократно увеличеният брой пиксели на 180 000-пикселовия RGB сензор осигурява повече точност на измерването. Фотографите, които снимат видео клипове, могат да записват 4K/UHD филми, а вградената във фотоапарата технология за електронно намаляване на вибрациите на Nikon неутрализира ефектите от нежеланото движение на фотоапарата. Подобренията на ергономията включват новия накланящ се дисплей, който предлага управление чрез сензорен екран, и голяма дръжка за стабилен и изключително удобен захват. Това е и първият D-SLR фотоапарат на Nikon, който е оборудван с вградена светкавица, поддържаща радиоконтролирано усъвършенствано безжично управление на осветяването.

Джорди Бринкман (Jordi Brinkman), продуктов мениджър, Nikon Europe, споделя: „D7500 е идеалният усъвършенстван фотоапарат за любители, които се възхищават на възможностите на D500, но не се нуждаят от толкова много професионални функции. Те получават най-високото в този клас качество на изображението като това на D500, но в по-малко тяло, с което се борави по-лесно. Възможността да снимат с до 8 кадъра/сек при постоянно проследяване с АФ/AE означава, че разполагат със скоростта и прецизността да заснемат великолепни изображения на движещи се обекти. А SnapBridge позволява на фотографите да споделят тези феноменални снимки, независимо къде се намират.“

Резюме на основните характеристики

Качество на изображението като на флагмана D500: 20,9-мегапикселов сензор с формат DX. EXPEED 5. 180 000-пикселов RGB сензор за измерване.
Поразителна светлочувствителност: отличен за условия на слаба осветеност с ISO 100 – 51 200 с възможност за разширяване до ISO 1 640 000 (еквивалент).
Феноменално разпознаване на обекта: 180 000-пикселов RGB сензор за измерване и усъвършенствана система за разпознаване на сцени. Улавяне на прецизни експозиции и динамични композиции.
Измерване с претегляне на светлите участъци: дава приоритет на най-ярките елементи в кадъра, което позволява да се избегне преекспониране на светлите участъци в изображението.
Изключителна прецизност на АФ: 51-точковата система за АФ е точна при всички стойности надолу, чак до впечатляващата -3 EV. Проследяване, улавяне и задържане на обектите във фокуса – дори когато луната е единственият източник на светлина.
Заснемане на 4K/UHD видео клипове с кинематографско качество: запис на 4K/UHD 30p видео клипове или Full HD (1080p) филми с кадрови честоти до 50p/60p.
Снимане на филми през интервал: лесно създаване на плавни, добре експонирани 4K/UHD и Full HD филми през интервал във фотоапарата в пълен формат DX.
8 кадъра/сек с постоянно проследяване с АФ/AЕ: заснемане на 50 NEF (RAW) или 100 големи JPEG Fine изображения при една серия от снимки с висока скорост.
Накланящ се екран и контроли чрез докосване: тънък 8-сантиметров (3,2-инчов) накланящ се дисплей. Управление на функциите за АФ и освобождаване на затвора с контроли чрез докосване при снимане в режим на преглед в реално време.
Визьор с оптична пентапризма: предлага приблизително 100% покритие на кадъра.
Автоматичен Picture Control: системата Picture Control във фотоапарата разполага с осем контроли, включително с новия Автоматичен Picture Control, който оптимизира цвета, контраста и якостта според сцената. Автоматично регулиране на променливите при снимане на множество кадри.
Компактността на DX: тялото на фотоапарата тежи само 640 г (приблизително), разполага с голяма дръжка и е защитено от атмосферни влияния. Обективите NIKKOR с формат DX са компактни, а 1,5-кратният коефициент на изрязване на сензора на фотоапарата осигурява телефото ефект при снимане с обектив с формат FX.
Разширяема система: съвместими светкавици Speedlight, както и стерео микрофон ME-1 и безжичен микрофон ME-W1 на Nikon.
Комплекти: D7500 се предлага в няколко варианта на окомплектовка. Снимате портрети или градски сцени? Изберете комплект с AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR. Носете по-лек багаж при пътуване с компактния обектив AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR. Заснемайте вдъхновяващи гледки от света с обектива AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR с телефото увеличение.

Съвместимост със SnapBridge
Функциите Bluetooth® и Wi-Fi® на фотоапарата са налични само при използване на SnapBridge. Приложението SnapBridge на Nikon трябва да се инсталира на съвместимо смарт устройство, преди SnapBridge да може да се използва с този фотоапарат.

Словната марка Bluetooth® и логотипите са регистрирани търговски марки, собственост на Bluetooth SIG, Inc., и използването на такива марки от Nikon и нейните свързани лица е по лиценз.
Wi-Fi® и логото Wi-Fi Certified са регистрирани търговски марки на Wi-Fi Alliance®.
Android и Google Play са търговски марки на Google Inc.