Nikon Imaging | България | Европа

15-02-2017

Продуктите на Nikon получиха награда „iF Design Award 2017“

Амстердам, Нидерландия, 15 февруари 2017 г.: Nikon и съвместното предприятие, в което притежава дялово участие, Nikon-Trimble Co., Ltd*, имат удоволствието да обявят, че пет от техните продукти получиха награда „iF Design Award 2017“ в категорията за продукти.

Наградените продукти са:

Цифров SLR фотоапарат – „Nikon D5“

D5 е най-новият водещ модел на Nikon, който разполага с отлични възможности да заснема голямо разнообразие от сцени и обекти с високоскоростно непрекъснато снимане и висока чувствителност. И двете страни на пентапризмата са оптимизирани така, че да отговарят на изискванията към един професионален фотоапарат, а цялостният му дизайн създава впечатлението за повече здравина и бързина.

Цифров SLR фотоапарат – „Nikon D500“

Полупрофесионалният фотоапарат D500 има същата 153-точкова система за АФ като флагмана D5. Сензорът му APS-C демонстрира изключителна бързина на реакция, осигурявайки високоскоростно непрекъснато снимане с приблизително 10 кадъра/сек и телефото ефект в съчетание с обектив FX. D500 е израз на иновация и усещане за движение с малка пентапризма (без светкавица), която се стеснява отпред, сочейки към обекта – основната идея, която стои зад дизайна на серия D на Nikon.

Eкшън камера – „KeyMission 360“

Първата екшън камера на Nikon, KeyMission 360, е преносимо устройство, оборудвано с преден и заден сензор за изображения, а така също и с два обектива NIKKOR, което позволява запис на поразително реалистични 360-градусови 4K UHD видеоклипове. Екшън камерата е водоустойчива до дълбочина 30 м, удароустойчива, студоустойчива и прахоустойчива.

Инвертен изследователски микроскоп – „ECLIPSE Ti2“

Това е водещият модел от серията инвертни микроскопи за приложение в биологията, медицината и фармацевтичната промишленост.

Този микроскоп удовлетворява най-различни изследователски нужди, предлагайки характеристики, които позволяват усъвършенствани приложения и подобрена практичност/стабилност/гъвкавост.

Решение за цифрово изобразяване – „Nivo-i“

Nivo-i е първото в бранша измервателно оборудване за решения за цифрово изобразяване, което може да получава едновременно цифрови изображения и точни координати.

Приложенията му се простират от инфраструктурно управление до предотвратяване на бедствия и включват откриване и инспектиране на пукнатини по бетонни мостове, мониторинг на свлачища и насочване при корекция на стоманени конструкции.

Наградите за дизайн „iF Design Awards“ са престижно световно събитие, което се провежда от 1953 г. насам и се спонсорира от iF International Forum Design GmbH. Наградите включват няколко категории: за продукт, комуникация, опаковка и др. Тази година известни експерти оцениха 5500 регистрирани за участие решения от 59 държави.

* Nikon-Trimble Co., Ltd. е съвместно предприятие между Nikon и базираната в САЩ компания Trimble Inc, което предоставя високопрецизни геодезически решения, повишаващи производителността