Nikon Imaging | България | Европа

10-11-2016

Разпалете творческия си дух със съвсем новия модел D5600 с постоянна връзка

Амстердам, Нидерландия, 10 ноември 2016 г.: Nikon разширява гамата си от фотоапарати, съвместими със SnapBridge, с модела D5600 – вдъхновяващ D-SLR с формат DX, предназначен за хора, които искат да изследват творческия свят на фотографията. Независимо дали чрез игра на сенките, когато слънцето е високо, или заснемане на филми от интересни ъгли, новият Nikon D5600 е фотоапарат, който подхранва свежите идеи.

Качеството на изображението е най-важно и големият 24,2-мегапикселов сензор за изображения с формат DX на D5600 заснема ясно фини текстури и създава снимки и филми с изключително отчетливи детайли. Диапазонът на ISO от 100 до 25 600 и разширената ISO чувствителност от 6400 в режим „Нощен пейзаж“ гарантират лесно заснемане на сцени при слаба светлина и трудни за осветяване ситуации. Благодарение на SnapBridge на Nikon потребителите могат автоматично да синхронизират снимките със смарт устройство, докато снимат, и след това незабавно да споделят вдъхновяващите резултати директно от него. С D5600 SnapBridge позволява свързаното смарт устройство да се използва също и за отдалечено снимане чрез вградената във фотоапарата функция Wi-Fi®¹. По време на снимане с използване на визьор усъвършенстваната функция Fn чрез докосване предлага интуитивна алтернатива на диска за управление или мултиселектора: сега фотографите могат да използват контролата „Автоматична чувствителност“, както и да избират точката за фокусиране или да регулират други важни настройки посредством големия сензорен екран. А лентата за бързо придвижване из кадрите, наследена от професионалните фотоапарати D5 и D500 на Nikon, позволява бързо превъртане на изображенията в режим на възпроизвеждане. Новата функция „Филм през интервал“ (наследена от висококачествените D-SLR фотоапарати на Nikon) предоставя възможност на кинематографите лесно да преобразуват сцени на забавен кадър в драматични високоскоростни серии.

Джорди Бринкман (Jordi Brinkman), продуктов мениджър, Nikon Europe, казва: „Новият D5600 е идеален за снимащите със смартфони, които искат да разширят фотографските си умения и да споделят творчеството си с другите. Бързореагиращият сензорен екран с променлив ъгъл и оптичният визьор ви дават пълна свобода да заснемате света по начина, по който го виждате. Всяка снимка с мощната технология за изображения на Nikon си заслужава да бъде споделена, а SnapBridge улеснява това.“

Резюме на основните характеристики

– Качество на изображението на D-SLR на Nikon: съчетанието от големия 24,2-мегапикселов сензор за изображения с формат DX, широкия диапазон на ISO от 100 до 25 600 и процесора за обработка на изображения EXPEED 4 осигурява великолепни изображения и невероятна детайлност дори при слаба светлина.
– SnapBridge: използва технологията Bluetooth® low energy², която позволява на D5600 да поддържа постоянна, нискоенергийна връзка със смартфон или таблет. Синхронизирайте и споделяйте в движение изображения с D-SLR качество чрез Bluetooth връзка. Прехвърляйте лесно филми или използвайте смарт устройство за отдалечено снимане чрез вградената във фотоапарата функция Wi-Fi.
– Сензорен екран с променлив ъгъл: голям 8,1-сантиметров (3,2-инчов) LCD дисплей с широк зрителен ъгъл и висока разделителна способност от 1 037 000 точки.
– Оптичен визьор: приблиз. 95% покритие на кадъра с приблиз. 0,82-кратно увеличение
– Прецизност на АФ: не пропускайте нищо благодарение на изключително точната 39-точкова система за автоматично фокусиране с девет сензора от кръстосан тип в центъра и до 5 кадъра/сек при серийно снимане.
– Филми, които си заслужава да бъдат споделяни: записвайте Full HD видео клипове с плавно преливане и фини детайли при кадрови честоти до 50p/60p.
– Подготвен за пътуване: тялото тежи само 415 г (приблизително)³ и разполага с голяма ръкохватка за стабилно и изключително удобно захващане.
– Разширяема система: съвместим с широка гама обективи NIKKOR и светкавици Speedlight на Nikon, както и със стерео микрофона ME-1 и безжичния микрофон ME-W1 на Nikon.
– Комплекти: D5600 се предлага в няколко варианта на окомплектовка. Изключително универсалният вариообектив с двойно увеличение и намаляване на вибрациите е чудесен за всичко – от уникални снимки по време на пътуване до заснемане на отдалечено действие. Включва фотоапарата D5600, широкоъгълния вариообектив AF-P DX NIKKOR 18-55mm VR и вариообектива AF-P DX NIKKOR 70-300mm VR с телефото увеличение. Обективите AF-P NIKKOR са идеален избор за кинематографите, тъй като фокусират бързо и тихо, което позволява практически безшумно създаване на плавни видео клипове.

¹ Wi-Fi® е регистрирана търговска марка на Wi-Fi Alliance.
² Словната марка Bluetooth® и логотипите са регистрирани търговски марки, собственост на Bluetooth SIG, Inc., и използването на такива марки от Nikon и нейните свързани лица е по лиценз.
³ Без батерия/SD карта