Nikon Imaging | България | Европа

06-10-2016

Nikon представя новите лазерни далекомери за голф COOLSHOT 80i VR/COOLSHOT 80 VR

Амстердам, Нидерландия, 6ти октомври 2016 г.: Nikon представя лазерните далекомери COOLSHOT 80i VR и COOLSHOT 80 VR — иновативни модели лазерни далекомери с функция за оптично VR (намаляване на вибрациите).

Благодарение на системата на Nikon за намаляване на вибрациите, вибрациите на изображението във визьора, причинени от движението на ръката (синусоидални вълни), намаляват приблизително на 1/5 или по-малко (съгласно стандартите за измерване на Nikon). Когато обектът във визьора е стабилен, определянето на целта става лесно. Тази технология улеснява значително измерването на разстояния и свежда до минимум грешки като пропускане на целта от лазерния лъч или измерване на разстоянието до грешна цел.

И двата модела разполагат с режим „Приоритет на първа цел“, който е полезен при измерване на разстоянието до флагчето на голф терена, когато на заден фон има дървета. С новата технология LOCKED ON във визьора се появява знак LOCKED ON, който ви уведомява, че е показано разстоянието до първата цел. Това вдъхва на играчите на голф увереност за точното разстояние до флагчето.

COOLSHOT 80 VR е предназначен основно за прецизно измерване на разстоянието, докато COOLSHOT 80i VR разполага с ID технология, измерваща разстоянието с корекция за наклон (хоризонтално разстояние ± височина), което го прави идеален за хълмисти голф игрища.

COOLSHOT 80i VR и COOLSHOT 80 VR разполагат с висококачествен визьор с многослойно покритие и 6-кратно увеличение за ярки, ясни изображения, а резултатът от измерването е готов за приблизително 0,5 секунди благодарение на оригиналния алгоритъм за обработване на данни HYPER READ на Nikon. Компактният дизайн осигурява преносимост и удобен захват, водоустойчивите характеристики и структурата срещу замъгляване (с устойчиво на дъжд гнездо за батерията) ги прави удобни за използване при всякакви метеорологични условия, като ви позволява да се съсредоточите изцяло върху играта си.