2/4/2015

Nikon 1 J4, Nikon 1 S2 и COOLPIX S6900 печелят „red dot award: product design 2015“

Амстердам, Нидерландия, 2 април 2015 г. – Nikon има удоволствието да съобщи, че три от продуктите на компанията са наградени с престижното отличие „red dot award: product design 2015“ (награда red dot за продуктов дизайн за 2015 г.), спонсорирано от Design Zentrum Nordrhein Westfalen в Германия. Усъвършенстваните фотоапарати със сменяеми обективи Nikon 1 J4 и Nikon 1 S2 и компактният цифров фотоапарат COOLPIX S6900 получиха признание за качеството и дизайна си.

Отличието „red dot award: product design“ се превърна в една от най-значимите и престижни награди за дизайн в света. Тази година дизайнери и фирми от 56 държави представиха 4928 продукта. Наградата бе присъдена на продукти, пуснати на пазара през последните две години, които показват превъзходство в девет направления, включително иновативност, функционалност, ергономичност, екологичност и здравина.

Победителите ще бъдат представени на специално изложение, което ще се проведе от 30 юни до 26 юли 2015 г. в Red Dot Design Museum на територията на комплекса Zeche Zollverein в Есен, Германия – обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Nikon 1 J4

Nikon 1 J4 следи движещи се обекти с изключителна ефективност благодарение на най-бързото в света* високоскоростно непрекъснато снимане с проследяване и АФ при приблизителна честота от 20 кадъра/сек. Под лекото и компактно тяло на фотоапарата със сменяеми обективи се крият множество функции за запис и редактиране на изображения и филми. Сензорният LCD екран с технологията TFT осигурява интуитивна работа, а вградената възможност за Wi-Fi® гарантира лесното прехвърляне и споделяне на висококачествени изображения.

* Сред цифровите фотоапарати със сменяеми обективи, които ще се предлагат от 2 април 2015 г. Твърдението е основано на проучване на Nikon.

Nikon 1 S2

С помощта на Nikon 1 S2 начинаещите потребители на фотоапарати със сменяеми обективи могат лесно да заснемат красиви изображения. Компактната фотографска система с минималистичен дизайн се предлага в четири разцветки, включително червено и жълто, и с обективи в същите цветове.

COOLPIX S6900

COOLPIX S6900 е компактен цифров фотоапарат, оборудван с обектив с 12-кратно оптично увеличение и редица характеристики, които правят заснемането на автопортрети удоволствие за потребителите. Сред тях са LCD дисплей с променлив ъгъл, поддържащ снимане от ниски или високи места, вградена стойка и преден спусък. Фотоапаратът е изключително лесен за използване и снабден с вълнуващи функции, включително контрол с жестове, който позволява дистанционно управление с ръка, а вградените му възможности за Wi-Fi® и КБП осигуряват безпроблемно споделяне.

За повече информация относно Red Dot Design Awards посетете http://en.red-dot.org/