11-07-2017

По-бърз. По-рязък. По-добър. Новият телефото вариообектив AF-P NIKKOR 70 – 300 мм с ED стъкло и VR (намаляване на вибрациите).

Амстердам, Нидерландия, 11 юли 2017 г.: Nikon предоставя на фотографите, които снимат спортни събития, дивата природа и местата, където пътуват, възможности да правят по-добри телефото снимки от ръка с новия обектив AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR. По-бързото АФ плюс режима SPORT VR фокусират действието, без да правят компромис с остротата. С по-леката, устойчива на атмосферни условия конструкция можете да пътувате навсякъде.

От изражението на победител до птици по време на полет, най-новият модел на този телефото вариообектив с пълен размер на кадъра заснема изключителни неподвижни изображения и филми. Като всеки обектив AF-P NIKKOR, той е оборудван със стъпков двигател на Nikon, който фокусира обектите по-бързо и по-тихо. Системата за намаляване на вибрациите (VR) вече е по-бърза, по-тиха и по-ефективна. Този обектив се ползва също и от предимствата на режим SPORT VR, заимстван от професионалните обективи на Nikon. Определено предпочитан от фотографите, които снимат динамични сцени, режимът SPORT VR им позволява надеждно да проследяват бързодвижещи се обекти – дори ако движението им е хаотично. Допълнителните функции, заимствани от професионалните обективи на Nikon, включват електромагнитна диафрагма, която гарантира прецизни експозиции при високи кадрови честоти. Превключвателите на режимите на фокусиране A/M (автоматично фокусиране с приоритет на автоматичното фокусиране) и M/A (автоматично фокусиране с приоритет на ръчното фокусиране) позволяват управление на приоритета на ръчното фокусиране само чрез завъртане на пръстена за фокусиране. Предпочитана опция от спортните фотографи, режимът M/A позволява превключване практически без никакво закъснение. Режимът на фокусиране A/M е по-слабо чувствителен, за да се предотврати неволното превключване към ръчен режим.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), мениджър „Продуктов маркетинг“ в Nikon Europe, казва: „Новият обектив AF-P 70 – 300 мм открива много възможности за телефото снимане от ръка. Nikon има дълъг опит във внедряването на доказани професионални технологии в по-достъпни обективи и този нов вариообектив е последният модел, включващ такива технологии. Професионалните функции, като SPORT VR и приоритет на ръчното фокусиране M/A, съществено ще допринесат за подобряване на работата на фотографите, снимащи в трудни условия.“

Съществено подобрение – новите функции на AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR

Повече гъвкавост: този телефото вариообектив 70 – 300 мм (105 – 450 мм, когато се използва с SLR фотоапарат с формат DX на Nikon) вече предлага минимално разстояние на фокусиране от 1,2 м в целия диапазон на увеличение и 0,25-кратен максимален коефициент на репродукция.
Стъпков двигател на AF-P: за ултрабързо и ултратихо автоматично фокусиране. Позволява практически безшумно записване на видео клипове.
Усъвършенствано намаляване на вибрациите (VR): позволява снимане с до 4,5 стопа по-бавни скорости на затвора, отколкото е възможно иначе.¹
Режим SPORT VR: осигурява по-стабилно изображение във визьора, което е полезно при снимане на действия с изключително много динамика или при панорамиране.
Устойчива на атмосферни условия конструкция: всяка подвижна част на цилиндъра на обектива е херметично уплътнена, за да защитава от прах и водни капки.
Електромагнитна диафрагма с девет пластини: осигурява постоянен автоматичен контрол на експозицията дори при серии от снимки с висока скорост. Заоблената диафрагма с девет пластини позволява да се постигне естествено боке.
Отлична управляемост: превключватели на режимите за фокусиране A/M (автоматично фокусиране с приоритет на автоматичното фокусиране) и M/A (автоматично фокусиране с приоритет на ръчното фокусиране). Пръстенът за фокусиране и пръстенът за увеличението на обектива имат гофрирано гумено покритие, което осигурява здрав захват.

¹ На база на стандартите на CIPA.