02-09-2020

ПОДОБРЕТЕ СВОЯТА ГОЛФ ИГРА С НОВИЯ ЛАЗЕРЕН ДАЛЕКОМЕР COOLSHOT 40i GII

Амстердам, Нидерландия, 02 септември 2020 г.: Днес Nikon представя лазерния далекомер COOLSHOT 40i GII за любители на голфа – подобрена версия на COOLSHOT 40i.

COOLSHOT 40i GII дава преимущество на голф играчите благодарение на значително по-големия диапазон на измерване от 7,5 – 1460 м, който улеснява измерването на разстоянието до флага. Технологията LOCKED ON дава сигурност, че измерването действително е до флага, а не някъде зад него.

Лазерният далекомер е разработен за използване както по време на обикновена игра, така и на официален турнир – COOLSHOT 40i GII има два режима на измерване: Голф режимът (разстояние с корекция за наклон и действително разстяние) и режим за действително разстояние (само действително разстояние). Превключването между тях е лесно, само с докосване на един бутон. По време на турнир съдиите могат ясно да видят, че светодиодната лампа на индикатора за действително разстояние мига и показва, че измерването за наклон нагоре/наклон надолу не се използва.

При обикновена игра измерването на разстояние с корекция за наклон на голф режима ви помага да подобрите представянето си на терен с наклони нагоре и надолу, които затрудняват преценката. Технологията HYPER READ осигурява мигновено измерване на разстоянието за прибл. 0,3 секунди, а компактният и лек корпус гарантира удобна употреба през дългите дни на терена.

Новият COOLSHOT 40i GII е идеален за голф играчи, които искат да подобрят играта си.

*Ако възнамерявате да използвате COOLSHOT в официален турнир, предварително трябва да проверите съответните правила.

Основни характеристики

• Диапазон на измерване: 7,5 – 1460 м
• Технология LOCKED ON*: Знакът LOCKED ON ви подава информация за разстоянието до най-близкия обект. При измерването на застъпващи се обекти, разстоянието до най-близкия обект се показва със знак LOCKED ON във визьора. На голф игрище например се вижда ясно, че разстоянието до флагчето е измерено, дори когато на заден фон има дървета.
• Бърза и стабилна реакция при измерване независимо от разстоянието – HYPER READ.
• Показва резултата от измерването за прибл. 0,3 секунди.
• Голф режимът показва разстояние с корекция за наклона (хоризонтално разстояние ± височина), което ви насочва колко далеч трябва да изпратите топката и е полезно, когато играете голф на игрище с наклон нагоре или надолу – ID (наклон надолу/нагоре) технология.
• Два режима за измерване: Разполага с режим за действително разстояние и голф режим (режим с разстояние с корекция за наклон и действително разстояние). Превключването между двата режима е лесно, с едно натискане на бутон. Режимът за действително разстояние може да се използва на официални турнири, а голф режимът показва колко далеч трябва да изпратите топката.
• Използва се индикатор за действителното разстояние, който показва, че не е активна функцията за измерване на наклон нагоре/наклон надолу (ID технология). Когато се използва режимът за действително разстояние, индикаторът мига в зелено, докато захранването е включено. Неизползването на функцията за измерване на наклон нагоре/надолу (ID технология) може лесно да се потвърди от наблюдаващите.
• Използва се режим с приоритет на първата цел. При измерването на застъпващи се обекти се показва разстоянието до най-близкия обект – това е полезно при играта на голф, когато трябва да се измери разстоянието до флагчето на игрище с гористи местности на заден план.
• Единично или непрекъснато измерване (до 8 секунди).
• Висококачествен монокуляр с 6-кратно увеличение и многослойно покритие за ярки и ясни изображения.
• Голям окуляр за лесно виждане (18 мм).
• Голямото очно разстояние позволява лесно наблюдение дори за тези, които носят очила.
• Устойчив на дъжд – Еквивалентен на JIS/IEC клас на защита 4 (IPX4) (при условия за изпитване на Nikon).

* Единични измервания: Когато се измерват застъпващи се обекти и разстоянието до най-близкия обект, се показва знакът LOCKED ON.
* Непрекъснато измерване: Когато показаните цифри се преместят към по-близък обект, се появява знакът LOCKED ON.