Nikon Imaging | България | Европа

В помощ на нашите местни общности

Гордеем се с инициативите, които подпомагаме, и с усилията на нашите служители да направят света по-добро място за всички нас. Тези проекти, реализирани от нашите местни национални екипи, са само част от начините, по които се отплащаме на нашите европейски общности.

Ден на момичетата – Германия

Nikon GmbH взе участие в национална инициатива за насърчаване на момичета в тийнейджърска възраст да се насочат към традиционно мъжки професии, като покани група от 13-15-годишни момичета на семинар „Въведение в техническия свят на микроскопията и фотографията“.

Кръводаряване – Русия

Nikon Russia организира два пъти годишно кръводарителска кампания в помощ на деца, страдащи от заболявания на кръвта. Дарената кръв се предоставя на Националния изследователски център по педиатрична хематология, онкология и имунология „Дмитрий Рогачев“, който осигурява лечение на над 500 деца, засегнати от заболявания на кръвта.

Почистване на плажове – Нидерландия

Nikon Europe и Nikon Netherlands обединяват усилията си с фондацията „Sea First“, за да се справят с проблема със замърсяването на местните плажове с пластмаса. Екип от 44 служители на Nikon – включително президентите на Nikon Holdings Europe, Nikon Instruments Europe и Nikon Europe BV – се отправиха към брега, за да съберат 2000 парчета отпадъци само за три часа. Фондацията „Sea First“ получи дарение за полезната си работа, свързана с консервирането на бреговете, а основателят й изнесе беседа за нарастващия проблем със замърсяването на моретата и как хората могат да променят нагласите си и да се справят с него.

Ограничаване, повторна употреба, рециклиране – Унгария

Nikon Hungary оказа съдействие на местна училищна програма за повишаване на осведомеността за околната среда, като дари седем палета хартия за рециклиране. В отделна инициатива те събраха годни за ползване играчки и дрехи за нуждаещите се по Коледа, редуцираха генерирането на отпадъци и осигуриха така нужната подкрепа за най-уязвимите.

Избрана от служителите дарителска кампания – Великобритания и Скандинавските държави

Служителите на Nikon от Великобритания и Скандинавските държави всяка година избират кауза, която да подкрепят. От началото на тази традиция във Великобритания през 2005 г. служителите са набрали над 258 000 евро. Благотворителните каузи винаги са били в областта на здравеопазването и са били насочени към хосписи, лечение на рак, проучване на болестта на Алцхаймер и психическото здраве. Освен за набиране на средства нашите служители насочват усилията си и за популяризиране на благотворителните каузи и възможностите за доброволен труд.

Light on Small – Нидерландия

В съвместен проект нашите три, базирани в Амстердам, компании – Nikon Holdings Europe, Nikon Europe BV и Nikon Instruments Europe BV – си сътрудничат с инициативата Eco-Schools на Foundation for Environmental Education (FEE) [Фондация за екологично образование] от 2017 г., като разработват оригинална програма, наречена „Light On Small“ [Просвещение за най-малките]. Като финансира разходите за разработване на образователни материали и осигурява микроскопи и фотоапарати Nikon, проектът повишава осведомеността на децата в ученическа възраст по екологични въпроси. Около 300 деца от пет училища вече са взели участие в програмата.