03-01-2023

NIKON ОБЯВЯВА ПУСКАНЕТО В YOUTUBE НА ПОРЕДИЦАТА NIKON SESSIONS

Амстердам, Нидерландия, 3 януари 2023 г.: Днес Nikon Europe обявява пускането в YouTube на своята изцяло нова поредица – Nikon Sessions. С водещ Ричи Чера (Ricci Chera), специалист по обучение в Nikon School, Nikon Sessions ще обхване всички страхотни аспекти на фотографията и целия процес на създаване на изображения.

Първият сезон ще е от шест епизода, с участието на множество гости, включително някои от най-добрите фотографи, преподаватели и служители на Nikon, и ще представи забавни и провокиращи мисълта дискусии.

Темите на епизодите се простират от музикална, градска и улична фотография, до новини, портрети, както и практическото изкуство на редактирането. Зрителите ще получат не само многобройни насоки и съвети, но ще бъдат разгледани и дискутирани начините за подготовка за снимане и нуждите от оборудване – като това ще е съобразено с неподправения стил на всеки артист.

С нов епизод на всеки две седмици програмата на Nikon Sessions включва:
      ● Епизод 1: Музикална фотография със Скарлет Пейдж (Scarlet Page), Шърлейн Форест (Shirlaine Forrest), Конър Макдонъл (Conor McDonnell) и Пеп Бонет (Pep Bonet)
      ● Епизод 2: Градска и улична фотография с Леон Нийл (Leon Neal), Бен Мур (Ben Moore) и Пери Гибсън (Perry Gibson)
      ● Епизод 3: Линдберг (Lindbergh) с Тара Флоренс (Tara Florence) и Хари Скегс (Harry Skeggs)
      ● Епизод 4: Редактиране с Каролин Менделсон (Carolyn Mendelsohn), Хари Скегс (Harry Skeggs) и Пеп Бонет (Pep Bonet)
      ● Епизод 5: Новини с Леон Нийл (Leon Neal) и Люси Янг (Lucy Young)
      ● Епизод 6: Портрети с Каролин Менделсон (Carolyn Mendelsohn) и Тара Флоренс (Tara Florence)

Ричи Чера, специалист по обучение в Nikon School, казва: „За нас е удоволствие да представим един нов начин за споделяне на знания в нашата общност с пускането на Nikon Sessions. Не се случва често множество експерти от различни жанрове да се съберат на едно място, за да обсъждат своята споделена страст към фотографията, което прави тази поредица толкова специална.

Надяваме се, че с воденето на някои от разговорите, фотографи от всички възрасти, интереси и нива на опит ще се вдъхновят, ще вземат фотоапаратите и ще започнат да снимат, като използват някои от съветите.“

Щефан Майер (Stefan Maier), главен маркетинг мениджър в Nikon Europe, коментира: „В Nikon винаги търсим нови начини, с които да вдъхновяваме и развълнуваме фотографите. Независимо дали човек сега е започнал да снима, или вече е опитен професионалист, възможността да се учи от водещи имена в бранша може да е безценна. Тези сесии също така ще разкрият пред фотографите жанрове, за които може никога да не са си помисляли – това ще обогати техните знания и ще подобри уменията, с които вече разполагат.“

Епизодите ще се качват редовно в YouTube канала на Nikon Europe. Абонирайте се за актуална информация на: https://www.youtube.com/c/NikonEurope/

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на фотографски продукти и услуги. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.

Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.