05-01-2023

NIKON ОБЯВЯВА РАЗРАБОТВАНЕТО НА ДВА НОВИ ОБЕКТИВА NIKKOR Z

Амстердам, Нидерландия, 5 януари 2023 г.: Nikon има удоволствието да обяви разработването на два нови обектива NIKKOR Z: NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, светлосилен, фиксиран обектив със среден телефото диапазон, и NIKKOR Z 26mm f/2.8, тънък, широкоъгълен фиксиран обектив – и двата съвместими със системата с байонет Z.

Част от непрекъснато разрастващата се серия обективи S-Line¹ NIKKOR Z, NIKKOR Z 85mm f/1.2 S предлага превъзходни характеристики на възпроизвеждане, както и голямо и красиво боке. Чрез разширяване на възможностите на портретната фотография обективът е особено подходящ за сватбени и модни фотографи.

NIKKOR Z 26mm f/2.8, вторият обявен висококачествен обектив, има невероятно тънък и лек корпус, идеален за любители фотографи, които искат да носят фотоапаратите си със себе си на път. Фиксираният обектив е идеалният спътник за снимане, който гарантира, че фотографите никога няма да пропуснат възможност да заснемат красиви изображения.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и да разработва продукти, които не само отговарят на нуждите на потребителите, но им предоставя възможности да достигнат своя творчески и технически потенциал.

¹ S-Line е клас обективи NIKKOR Z, които демонстрират изключителни оптични характеристики, като спазват висок стандарт на принципите на дизайн и контрол на качеството.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.

Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.