16-12-2022

NIKON ПУСКА ВЕРСИЯ 1.1.0 НА ПРИЛОЖЕНИЕТО ЗА СМАРТФОН NX MOBILEAIR

Амстердам, Нидерландия, 16 декември 2022 г.: Nikon има удоволствието да обяви излизането на версия 1.1.0 на NX MobileAir – приложение за смартфон, което качва изображения, заснети с цифрови фотоапарати на Nikon, на FTP (File Transfer Protocol) сървър без необходимост от компютър.

В актуализацията са добавени нови функции, като например алгоритъм, който използва дълбоко обучение за анализиране на изображения. Това позволява на фотографите да филтрират снимки по конкретни критерии, като например типове обекти и условия, което им помага бързо да намерят изображението, което искат. Коефициентът на компресия и размерът на JPEG изображенията вече могат да се коригират при качване на FTP сървър, като се постигат по-бързи качвания, които подобряват работния процес от заснемането до доставката.

Вече е налична допълнителна поддръжка за импортиране на NEF (RAW) изображения, което позволява поддържаните преди това JPEG и RAW файлове, съхранявани във фотоапарат или смарт устройства, да бъдат импортирани в албуми в приложението NX MobileAir. Други промени включват добавки към настройките на персонализирани предварително зададени IPTC метаданни и нова функция, която предотвратява повторното импортиране на изтрити преди това изображения в приложението. Също така е подобрено удобството на работа с приложението и дисплеите, включително начина, по който изображенията се импортират, и е добавена функция, която синхронизира часовниците на фотоапарата и смарт устройството.

Nikon ще продължи да предоставя актуализации за NX MobileAir, за да отговори на нуждите на своите потребители.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.

Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.