18-10-2022

NIKON ЩЕ ПРЕДСТАВИ НОВА ТЕХНОЛОГИЯ Z 9 НА КОНФЕРЕНЦИЯТА ADOBE MAX 2022

Амстердам, Нидерландия, 18 октомври 2022 г.: Nikon има удоволствието да обяви представянето на Nikon Z 9¹, за да привлече вниманието към нова функция за сигурност, върху която работи в сътрудничество с Content Authenticity Initiative (CAI), чиято цел е да се бори с увеличаването на дезинформацията, плагиатството и нарушаването на авторски права.

CAI е общност, водеща глобалните усилия за насърчаване на приемането на сигурни данни за произход и приписване за цифрово съдържание, за да се противопостави на нарастването на дезинформацията.

Z 9 ще бъде представен по време на тазгодишната конференция за творчество Adobe MAX 2022 в Лос Анджелис.

Nikon вярва в защитата на работата на хората и компаниите не само в индустрията за създаване на изображения, но и извън нея. Това развитие е продължение на важен момент от октомври 2021 г., когато Nikon беше първият производител на фотоапарати, който се присъедини към CAI и C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity), за да защити правата на създателите на съдържание и потребителите с цифров произход и приписване.

Nikon разработва функция, която поддържа потвърждаване на автентичността на изображенията чрез добавяне на информация, включваща техните източници и произход. Улесняването на откриването на фалшифициране и неоторизирана употреба на изображения, както и проверката на фактите ще помогне за защита на изображенията от злоупотреба.

Nikon ще продължи усилията си за разрешаване на тези проблеми, като подпомага разработването на своята функция за произход на изображенията. Освен това Nikon ще допринесе за по-нататъшното развитие на културата на създаване на изображения, като работи за общество, в което създателите, издателите и медиите могат да извършват своите творчески и бизнес дейности спокойно.

¹ Целта на представянето на Nikon е да обяви, че функцията за произход на изображенията е в процес на разработване. Използването на Nikon Z 9 за това представяне не означава и не предполага, че този конкретен модел един ден ще бъде оборудван с тази функция.

Накратко за CAI

Content Authenticity Initiative е общност от създатели, технолози, журналисти и активисти, водеща глобалните усилия за насърчаване на приемането на сигурни данни за произход и приписване за цифрово съдържание, за да се противопостави на нарастването на дезинформацията. За повече информация посетете contentauthenticity.org/

Накратко за C2PA

Coalition for Content Provenance and Authenticity е орган за отворени технически стандарти и проект на Joint Development Foundation, който се стреми да предотврати разпространението на подвеждаща информация онлайн чрез разработване на технически стандарти за сертифициране на източника и произхода на цифровото съдържание. За повече информация посетете c2pa.org/

Накратко за Adobe

Adobe променя света чрез цифрови изживявания. За повече информация посетете http://www.adobe.com

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.

Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.