09-11-2022

NIKON ПРЕРАЗГЛЕЖДА СВОЯ ЕМБЛЕМАТИЧЕН ФОТОАПАРАТ И ОБЕКТИВ, ЗА ДА РАЗШИРИ БЕЗОГЛЕДАЛНАТА СИ КОЛЕКЦИЯ

Амстердам, Нидерландия, 9 ноември 2022 г.: Днес Nikon представя два нови продукта от непрекъснато нарастващата си гама, които са вдъхновени от популярни наследствени модели на марката. Новост в гамата е черната версия на емблематичния фотоапарат Nikon Z fc и NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) – компактен и лек фиксиран обектив, който предлага както превъзходно качество на изображението, така и гъвкавост. И двата нови продукта съчетават иновативната технология, която е синоним на серията Z на Nikon, с великолепен ретро дизайн.

Z fc черно издание

Безогледалният фотоапарат Z fc беше първият модел от серия Z, който съчетаваше „наследствен“ дизайн с усъвършенствана безогледална технология, като не само беше идеален за заснемане на снимки и видеоклипове, но и клиентите бяха горди да го притежават. След огромния успех на миналогодишната сребърна версия излизането на черното издание отговаря на търсенето на клиентите и отразява амбицията на Nikon да ги радва още повече с неостаряващия Z fc. Освен това са добавени шест нови цвята за първокласния външен вид, които се предлагат само за черното издание на Z fc – общо 12 различни комбинирани цветови вариации за Z fc Silver и Z fc Black.

NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

С лека конструкция и превъзходни оптични характеристики обективът NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) е идеален за снимане на портрети и други неподвижни обекти, които впечатляват потребителите независимо от обстановката. Постоянната максимална диафрагма от f/2 позволява на фотографите да създават най-красивото боке с кръгла форма, а стандартното му фокусно разстояние от 40 мм подчертава основния обект.

Обективът NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) също наследява дизайна си от класическите обективи NIKKOR, които бяха пуснати на пазара в същия период като филмовия фотоапарат Nikon FM2 – наследственият модел, който вдъхнови Z fc. Излизането му разширява избора от обективи, които са подходящи за ретро дизайна на Z fc.

Компактният му размер и лекото тегло означават, че не само изглежда добре, но е и идеален за пътуващите фотографи. Същевременно неговото високоскоростно и прецизно автоматично фокусиране и устойчиво на прах и капки тяло му позволяват да се впише във всеки начин на живот, увеличавайки радостта от снимането.

Резюме на основните характеристики: NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

– Наследствен дизайн, който съответства на Z fc и е възприет от класическите обективи NIKKOR, излезли на пазара приблизително по същото време като FM2.
– Ярката максимална диафрагма от f/2 и 9-ламелната ирисова диафрагма осигуряват красиво заоблено боке.
– Фокусното разстояние от 40 мм поддържа стандартен зрителен ъгъл, който е идеален за снимане на портрети, моментни снимки и други обекти в голямо разнообразие от сцени.
– Фокусното разстояние става 60 мм, когато се монтира на фотоапарат с размер APS-C/формат DX.
– Компактен и лек, с обща дължина приблиз. 45,5 мм и тегло приблиз. 170 г.
– Минималното фокусно разстояние от 0,29 м позволява на потребителите да се доближат до своите обекти.
– Заимстваният STM (стъпков двигател) позволява високоскоростен и точен АФ с тиха работа, като същевременно запазва размера на тялото компактен.
– Дизайн, разработен за устойчивост на прах и капки вода, така че да може да се носи навсякъде с по-голяма увереност.
– Функции, като например диафрагма и компенсация на експозицията, могат да се задават на пръстена за управление.
– Проектиран така, че да може да се използва за запис на видео с изключително тиха работа, ефективен контрол на промяната на фокусното разстояние при фокусиране и стабилна експозиция.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.

Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.