20-09-2022

ПЪТУВАЙТЕ НАВСЯКЪДЕ И СНИМАЙТЕ ШИРОКОЪГЪЛНО С НОВИЯ NIKKOR Z 17-28MM f/2.8

Амстердам, Нидерландия, 20 септември 2022 г.: Днес Nikon пуска най-лекия си пълноформатен широкоъгълен безогледален вариообектив до момента: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8. Този бърз ултраширокоъгълен вариообектив е оборудване от първа необходимост за пътувания, събития и творческо разказване на истории, създадено, за да позволи на фотографите и видеографите да разширят творческата си палитра и да намалят теглото на багажа си.

От епични гледки до изпълващи кадъра близки планове, NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 е идеалният обектив, с който да разказвате разнообразни визуални истории от уникална гледна точка. От пейзажи до градски изгледи. От безкрайно небе до улични сцени. От архитектура до интериор. Диапазонът на фокусно разстояние от 17 – 28 мм позволява на фотографите да заснемат всеобхватни широкоъгълни снимки или да експериментират с усещането за мащаб и да подчертават перспективите. Видеографите могат да въвеждат зрителите в сцена с широки, показващи обстановката кадри, или да създават усещане за пространство, когато снимат в тесни помещения.

Проектиран да позволява уверена и креативна широкоъгълна фотография, NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 е едновременно универсален и лесен за използване. Постоянната диафрагма с f/2,8 е чудесна за снимане при наличната светлина или за творческа работа със скоростите на затвора, а когато снимате с максимално отворена диафрагма, обективът създава красиво боке. Потребителите, които искат да направят драматични ултраширокоъгълни снимки в близък план, ще имат голяма полза от минималното фокусно разстояние – само 0,19 м, което позволява резки и ясни резултати при снимане от близко разстояние. Освен това широкият пръстен за увеличението на обектива позволява удобно боравене и стабилно кадриране. Отзивчивото АФ на Nikon фокусира бързо върху обектите, независимо дали те са разположени на преден или на заден план.

Зураб Кикнадзе (Zurab Kiknadze), продуктов мениджър в Nikon Europe, споделя: Ако пътувате, снимате събития или просто обичате да разказвате истории, NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 ви позволява достъпно и лесно да създавате интригуващи композиции и драматични перспективи. Този ултраширокоъгълен вариообектив е направен, за да остане на вашия фотоапарат и да върви с вас навсякъде, докато търсите ново вдъхновение или посещавате отново познати места и ги заснемате от смели нови ъгли."

Резюме на основните характеристики: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8

Лек ултраширокоъгълен вариообектив 17 – 28 мм: превъзходна острота и по-малко изкривяване – дори когато снимате в ултраширокия 17-милиметров край на диапазона на увеличение.
Късо разстояние на близко фокусиране: минималното разстояние на фокусиране от само 0,19 м позволява резки и ясни резултати при снимане близо до обект.
Бърза постоянна диафрагма с f/2,8: поддържа постоянна експозиция в целия диапазон на увеличение. Чудесна за снимане при наличната светлина или за творческа работа със скоростите на затвора и дълбочината на рязкост.
Голямо красиво боке: големият байонет Z и заоблената 9-ламелна диафрагма с f/2,8 позволяват големи, меки сфери на боке, когато снимате с максимално отворена диафрагма, а бокето се подчертава, когато снимате на близко разстояние.
Чудесен и за филми: качеството на видеоклиповете не се влошава от шумове при фокусиране. Промяната на фокусното разстояние е драстично намалена, така че потребителите могат плавно да преместват фокуса, докато поддържат композирането.
Уверено фокусиране: АФ е плавно, тихо и прецизно.
Лесно управление: персонализируемо безшумно управление и широк пръстен за увеличението на обектива, с който се работи лесно, когато погледът ви е към визьора.
Готов за пътуване: лек – тежи само 450 г (приблизително) –и обективът е с херметична изолация, за да предпази от прах и водни капки.¹

¹ Не е гарантирано, че този обектив е устойчив на прах и капки вода при всякакви ситуации и условия.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.

Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.