16-08-2022

NIKON ВПЕЧАТЛЯВА С ЧЕТИРИ СПЕЧЕЛЕНИ НАГРАДИ НА EISA

Амстердам, Нидерландия, 16 август 2022 г.: Днес от Nikon имат удоволствието да обявят, че четири от техните продукта постигнаха успех при раздаването на наградите EISA Awards 2022-2023. Флагманският безогледален фотоапарат на Nikon Z 9, впечатли съдиите и беше увенчан с приза „Camera of the Year“. Обективите NIKKOR също триумфираха, като NIKKOR Z 800 mm f/6.3 VR S взе наградата „Telephoto Lens“, NIKKOR Z 400 mm f/2.8 TC VR S получи наградата „Professional Telephoto Lens“, а NIKKOR Z MC 105 mm f/2.8 VR S спечели приза в категорията „Macro Lens“.

Z 9 е възприеман като нещо съвсем ново в бранша, като за него се казва, че е „най-модерният и мощен фотоапарат, който можете да закупите в момента“, и получава похвали за изключителното качество на изображението, високоскоростното автоматично фокусиране и възможностите за създаване на 8K видео. Междувременно NIKKOR Z 800 mm f/6.3 VR S получи похвала за своите „компактни размери, ниско тегло и достъпна цена“, което го прави популярен избор сред фотографите на дивата природа.

NIKKOR Z 400 mm f/2.8 TC VR S беше признат за първия по рода си, който разполага с вграден 1,4 x телеконвертор и за бързо автоматично фокусиране — идеален за спортни фотографи. От своя страна NIKKOR Z MC 105 mm f/2.8 VR S беше описан като „почти перфектен макрообектив“ с късото си минимално фокусно разстояние и автоматичното фокусиране с STM, което гарантира, че той се откроява в своята категория.

Тези четири награди демонстрират постоянния ангажимент на Nikon за създаване на иновативно и водещо в бранша оборудване, което позволява на фотографите и видеооператорите да разширяват границите на възможното в работата си.

Коментари на EISA за Z 9, носител на наградата „Camera of the Year“ за 2022-2023 г.

Nikon Z 9 е най-модерният и мощен фотоапарат, който можете да закупите в момента. Новият многослоен пълнокадров CMOS сензор с 45,7 милиона пиксела и бързият процесор EXPEED 7 осигуряват изключително качество на изображението и високи скорости на снимане до 30 кадъра/сек за JPEG и 20 кадъра/сек за RAW, при пълна разделителна способност. Системата за бързо автоматично фокусиране с усъвършенстваното 3D проследяване на Nikon се фиксира без усилие върху движещи се обекти. За тези, които заснемат видео клипове, Z 9 предлага широка гама от разделителни способности и кадрови честоти, до 12-битово вътрешно 8K/60 RAW видео. Със своя коефициент на формата с двойно захващане и стабилно качество на изработката, Z 9 е новаторски и мощен инструмент.

Коментари на EISA за NIKKOR Z 800 mm f/6.3 VR S, носител на наградата „Telephoto Lens“ за 2022-2023 г.

Ултрателефото обективите обикновено се свързват с огромни размери, голямо тегло и солидна цена. Следователно новият 800-милиметров телефото обектив на Nikon е приятна изненада със своите компактни размери, ниско тегло и достъпна цена. Nikon постигна това с помощта на френелова леща, която позволява значително намаляване на дължината на обектива. В допълнение, няколко лещи са позиционирани така, че да изместят центъра на тежестта близо до тялото, което превръща снимането от ръка в реална възможност. Въпреки намалените си размери, този фотоапарат все пак осигурява отлично качество на изображението, което гарантира, че това ново предложение за телефото ще бъде бестселър сред фотографите на дивата природа.

Macro LensКоментари на EISA за NIKKOR Z 400 mm f/2.8 TC VR S, носител на наградата „Professional Telephoto Lens“

Обективът 400 mm f/2.8 е браншовият стандарт за спортна фотография и често се използва с телеконвертор. NIKKOR Z 400 mm f/2.8 TC VR S е първият от своя тип, който разполага с вграден 1,4 x телеконвертор, активиран с помощта на удобно разположен превключвател. Това позволява на фотографите бързо да увеличат фокусното разстояние до 560 mm. Въпреки това обективът е с 20 % по-лек от своя предшественик с байонет F. Както може да се очаква от обектив, създаден за професионална употреба, този универсален телефото обектив предлага високо качество на изработката, бързо автоматично фокусиране и отлични оптични характеристики.

Коментари на EISA за NIKKOR Z MC 105 mm f/2.8 VR S, носител на наградата „Macro Lens“ за 2022-2023 г.

Това е почти перфектен макрообектив. С изцяло нов оптичен дизайн, той е със значително по-голяма острота от своя аналог с байонет F. Производителността вече е отлична при максимална диафрагма, липсва изкривяване, а винетирането е почти незабележимо. Фокусирането е бързо благодарение на двата STM мотора за автоматично фокусиране, които движат две групи лещи, а 4,5 стопа за намаляване на вибрациите улесняват снимането от ръка. Обективът предлага късо минимално фокусно разстояние от 0,29 m и включва ограничителен превключвател за намаляване на работния обхват до максимум 0,5 m. И накрая, обективът е защитен от атмосферни влияния, за да се използва при неблагоприятни условия.

Всяка година наградите EISA Awards се връчват на тези нови продукти, които съчетават успешно модерни технологии и желани функции с водеща в класа си производителност. Наградите EISA Awards обхващат диапазона от най-достъпните стойностни продукти до най-амбициозните реализации на съвременната потребителска електроника. Категориите за награди се променят от година на година, отразявайки развитието на дизайна и свързаността на продуктите, но всеки носител на награда EISA остава най-добрият в своя клас.

За повече информация посетете уебсайта на EISA: https://www.eisa.eu/

Накратко за Nikon Europe

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията — от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих — стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики. Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории.