28-10-2021

NIKON ПРЕДСТАВЯ ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИЯ КОМПАКТЕН ВАРИООБЕКТИВ S-LINE

Амстердам, Нидерландия, 28 октомври 2021 г.: Днес Nikon представя най-новия си вариообектив, универсалния NIKKOR Z 24-120mm f/4 S. С олекотена конструкция, усъвършенствана оптика и широк диапазон на увеличение това е обективът за всеки сценарий. От древна архитектура и жива улична фотография до детайлни портрети и обширни пейзажи – той позволява на потребителите да заснемат от всички ъгли, без да се налага да сменят обектива.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S е висококачествен многофункционален обектив за пътуване. С постоянна максимална диафрагма от f/4 той е създаден за контролирано творческо снимане, което осигурява зашеметяваща детайлност. Обективът предлага плавно управление и система за мултифокус, която осигурява невероятно бързо и точно автоматично фокусиране в целия диапазон на увеличение.

Комбинацията от висококачествени характеристики и лек, компактен корпус на NIKKOR Z 24-120mm f/4 S го прави „готов за пътуване“ и създаване както на снимки, така и на филми. Той предлага превъзходни характеристики за видео, на практика без промяна на фокусното разстояние при фокусиране, което осигурява постоянно композиране при префокусиране по време на запис. Ако потребителят преминава от затворено помещение на открито или между по-тъмни и по-светли сцени, стабилният контрол на експозицията позволява естествена промяна на яркостта за красиви естествени видео клипове.

Покритието ARNEO и нанокристалното покритие на обектива от своя страна се справят с фантомите и отблясъците, причинени от случайна светлина, идваща от разни посоки, за осигуряване на кристално ясни снимки.

Изолиран за предпазване от прах и капки вода, NIKKOR Z 24-120mm f/4 S включва флуорното покритие на Nikon на предния елемент, което отблъсква замърсяванията и лесно се избърсва.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S – един обектив, безкрайни възможности:

• Вариообектив с широкоъгълен до среден телефото диапазон на увеличение с превъзходна оптика
• Изключителни изображения в широк диапазон на увеличение
• Постоянна диафрагма от f/4, осигуряваща на фотографа универсалност и пъргавина
• Съгласувано увеличение на видео клипове и снимки
• Късо минимално разстояние на фокусиране и 0,39 максимален коефициент на репродукция
• Гъвкав диапазон на фокусно разстояние от 24 до 120 мм
• Превъзходни характеристики за видео с малко или без промяна на фокусното разстояние при фокусиране
• Персонализируеми контролни елементи, включващи специален функционален бутон и пръстен за управление за задаване на различни функции според предпочитанията на потребителя
• Лек и компактен корпус, което го прави леснопреносим
• Система за мултифокус, използваща две задвижващи устройства за АФ за осигуряване на бързо и точно автоматично фокусиране
• Покритие ARNEO и нанокристално покритие, което спира фантомите и отблясъците
• Изолиран за защита от прах и капки вода, включително с флуорно покритие на Nikon за отблъскване на замърсяванията

Днес в 19:00 ч. кратко пряко предаване в YouTube канала на Nikon Europe ще включва разговор на живо с въпроси и отговори за излизането на пазара на Z 9.

Заедно с това на 5 ноември от 14:00 до 22:00 часа с ексклузивно виртуално събитие #NikonDays Nikon ще отпразнува цялата система серия Z, включително най-модерния си флагмански фотоапарат Z 9.

Професионалистите и любителите на фотографията ще имат удоволствието да присъстват на сесии на френски, английски и немски език. Ще има майсторски класове и кръгли маси в Zoom с водещи фотографи на Nikon от цяла Европа, чиито творби са посветени на дивата природа, спорта, автомобилите, модата и сватбените тържества. Ще се проведат и подробни представяния на Z 9, системата Z и пътната карта за обективи.

Участието в събитието е безплатно. Съвети и насоки за това как фотографите могат да реализират своя творчески потенциал в снимки и видео клипове на всякакви теми ще бъдат в центъра на вдъхновяващия и плътен график от дейности.

За участие в събитието се регистрирайте на адрес: https://nikondays.nikoneurope.com
За пълната програма посетете https://nikondays.nikoneurope.com

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.