21-04-2022

NIKON ПУСКА ВЕРСИЯ 1.2.0 НА СИСТЕМАТА ЗА ДИСТАНЦИОННО СНИМАНЕ NX FIELD ЗА АГЕНЦИИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА ФОТОГРАФИЯ

Амстердам, Нидерландия, 21st април 2022 г.: Nikon има удоволствието да обяви пускането на версия 1.2.0 на NX Field – най-новата версия на своята система за дистанционно снимане за агенции за професионална фотография. Актуализацията на софтуера ще осигури допълнителна поддръжка на възможностите на Z 9 Nikon с формат FX/пълнокадров безогледален фотоапарат.

Актуализацията до версия 1.2.0 ще позволи на потребителите на Z 9 лесно да откриват девет типа обекти. Това обхваща най-голямата гама от обекти в света, включително хора, кучета, котки, птици, велосипеди, мотоциклети, автомобили, влакове и самолети, и позволява по-точно заснемане на обект, дори чрез дистанционно управление. В допълнение, актуализацията поддържа високоскоростното заснемане на кадри+ на Z 9* – функция, която използва най-бързата в света** честота на снимане от 120 кадъра/сек. Тя позволява дистанционното заснемане на онези важни и решаващи моменти, които могат да бъдат пропуснати от невъоръженото око, но са толкова важни за спортните и новинарските фотографи.

Освен това Dual-Stream технологията, вградена в Z 9, позволява live view (преглед в реално време) на смартфон или таблет, с много малко забавяне и без замръзване по време на непрекъснато снимане. Това гарантира надеждно улавяне на незабравимите мигове, дори и при дистанционно управление. Тази технология, съчетана с най-новата актуализация на софтуера и дизайна на тялото на фотоапарата, премахващ необходимостта от механичен затвор, прави Z 9 перфектният избор за професионални фотографи.

Nikon ще продължи да предоставя актуализации за NX Field, за да подпомага професионалните фотографи, които работят на първа линия за заснемане на репортажи.


*С AФ/AE проследяване. Само JPEG с нормално качество на изображението. Броят на кадрите, които могат да бъдат заснети, е по-малък от този при високоскоростно непрекъснато снимане. Съветваме ви да използвате препоръчана карта. При настройка C30 прибл. 45-мегапикселови изображения могат да се заснемат при 30 кадъра/сек.

**Сред безогледалните фотоапарати,предлагани към 28 октомври 2021 г., въз основа на проучване на Nikon.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи, системни аксесоари и оптика за спорт и отдих – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.
Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Фотографското оборудване, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво. Многократно награждаваната оптика за спорт и отдих приближава света до вас за различните ваши занимания – от наблюдение на птици и звезди до театрални постановки, голф и пътешествия.
Като доверен партньор с визия за бъдещето Nikon обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.