17-02-2022

Nikon пуска версия 1.1.0 на системата за дистанционно снимане NX Field за професионални фотографи и агенции

Амстердам, Нидерландия, 17 февруари 2022 г.: Nikon има удоволствието да съобщи, че днес беше пусната версия 1.1.0 на системата за дистанционно снимане за професионални фотографи и новинарски и спортни агенции NX Field. Тази актуализация добавя поддръжка за пълнокадровите безогледални фотоапарати Z 7II, Z 6II, Z 7 и Z 6 (с формат FX на Nikon). Поддръжката за Z 9 ще бъде добавена в бъдеща актуализация на фърмуера.

Поддръжката за безогледални фотоапарати, добавена към версия 1.1.0, позволява дистанционно управление на функцията за безшумно снимане, която е уникална за безогледалните фотоапарати. Това позволява те да се използват дори на места и в ситуации, които изискват безшумна работа, като например концертни зали и мачове по шах. Версия 1.1.0 също така добавя поддръжка за функцията АФ с детекция на лица и очи, включена в безогледалните фотоапарати на Nikon, за по-надеждно фокусиране върху лицето и очите на обекта по време на дистанционно снимане. Освен това точките за фокусиране, разположени в широка област на кадъра, улесняват фокусирането върху обекти, които са разположени в краищата на кадъра, за повече свобода при композиране на снимки.

В допълнение версия 1.1.0 на NX Field добавя поддръжка за снимане през зададен интервал от време както със съвместими цифрови SLR, така и с безогледални фотоапарати. Задаването на интервала на заснемане и броя на снимките за отдалечения фотоапарат позволява автоматично снимане дори от разстояние.

Nikon ще продължи да предоставя актуализации за NX Field, за да подпомага професионалните фотографи, които работят на първа линия за заснемане на репортажи и решаващи моменти.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси чрез инициативи като Nikon School.