14-12-2021

Nikon разработва супертелефото фиксирания обектив NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S за системата с байонет Z на Nikon

Амстердам, Нидерландия, 14 декември 2021 г.: Nikon има удоволствието да обяви разработването на супертелефото фиксирания обектив NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S за пълнокадрови безогледални фотоапарати (с формат FX на Nikon), за който е внедрен байонетът Z на Nikon.

* Външният вид на действителния продукт може да се различава от този на снимката, показана по-горе.

NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S е обектив от клас S-Line*, който осигурява мощно изобразяване с изключителна разделителна способност, като същевременно намалява напълно размиването на цветовете. Благодарение на внедрената за първи път PF (френелова леща) при модел NIKKOR Z корпусът е компактен и лек, което го прави много преносим, въпреки че е супертелефото обектив. С високите си характеристики на изобразяване и превъзходна преносимост този обектив надеждно ще подпомага образното изразяване на редица фотографи, вариращи от напреднали аматьори до професионалисти.

Nikon ще продължи да търси нови измерения при оптичните характеристики, като същевременно удовлетворява нуждите на потребителите и допринася за развитието на фотографската култура, с надеждата да разшири възможностите за образно изразяване.

* S-Line е клас обективи NIKKOR Z, които демонстрират изключителни оптични характеристики, като спазват висок стандарт на принципите на дизайн и контрол на качеството.

Разширяване на гамата от обективи NIKKOR Z до 2023 г.

** Ефективно фокусно разстояние във формат DX
*** Съдържанието на тази гама подлежи на промени без уведомяване или поемане на задължение от страна на производителя.

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната оптична технология на компанията – от потребителски и професионални фотоапарати до обективи и системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Оборудването, предлагано от компанията, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеографите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, тя обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.