22-04-2021

Девет продукта на Nikon получават наградата „Red Dot Award: Product Design 2021“

Амстердам, Нидерландия, 22 април 2021 г.: Nikon има удоволствието да съобщи, че девет от продуктите му , включително флагмана – DSLR фотоапарата D6, както и безогледалните фотоапарати от второто поколение Z 7II и Z 6II получават наградата „Red Dot Award: Product Design 2021“.

Бяха подадени заявки от около 60 държави, които бяха оценени от жури от признати специалисти по дизайн от цял свят. Продуктите бяха оценени въз основа на характеристики, като иновативност, функционалност, ергономичност и издръжливост.

Продуктите победители ще бъдат показани на онлайн изложба, която ще бъде открита на 21 юни 2021 г. Те ще участват и в специалната изложба „Design on Stage“, която ще бъде открита на 22 юни 2021 г. в музея Red Dot Design в Есен, Германия.

Сред продуктите на Nikon, спечелили наградата „Red Dot Award: Product Design 2021“ са:

Пълнокадровият цифров SLR фотоапарат Nikon D6

D6 е цифров SLR фотоапарат – флагман на Nikon. Той осигурява необходимата подкрепа за професионалните спортни фотографи и фоторепортери, така че да се представят най-добре, и е оборудван с най-мощната АФ система в историята на Nikon. В комбинация с богатата гама от обективи NIKKOR F, фотографите могат да заснемат с по-голяма точност кадри от решаващите и неповторими моменти.

Nikon Z 7II и Nikon Z 6II, пълнокадрови безогледални фотоапарати, захранващ батериен пакет MB-N11

Z 7II и Z 6II са второто поколение безогледални фотоапарати след Z 7 и Z 6, за които е използван байонет Z с голям диаметър. Надеждността и оперативността са подобрени благодарение на използването на двоен EXPEED 6, който увеличава броя на снимките в една серия при непрекъснато снимане, а също така дава възможност за поддръжка на двойни слотове за карти, отговарящи на нуждите на потребителите. 

Захранващият батериен пакет MB-N11, идеален за вертикално снимане, увеличава броя на възможните снимки, като същевременно предлага здраво и удобно захващане. Захранващият батериен пакет MB-N11 поддържа система за бърза смяна и е подходящ за продължителна употреба, например при запис на филм или заснемане на таймлапс филми.

Серия вариообективи NIKKOR Z f/2.8 за безогледални фотоапарати

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S и NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S са вариообективи, които поддържат постоянно бърза максимална диафрагма от f/2,8 в целия диапазон на увеличение. Използването на байонет с голям диаметър дава възможност за висока гъвкавост при дизайна на обективите, като подобрява значително оптичните характеристики. Тези обективи покриват широк диапазон от фокусни разстояния – от 14 мм до 200 мм – разширявайки възможностите за образно изразяване в широк спектър от сцени, от пейзаж и портрет до дивата природа.

Бинокли 10x25 STABILIZED

10x25 STABILIZED са първите компактни бинокли на Nikon, снабдени с функцията за стабилизиране STABILIZED. Компактното и леко сгъваемо тяло с двойна панта е подходящо за използване не само за дълго време, но и с една ръка.

Учебен микроскоп ECLIPSE Ei

Учебният микроскоп ECLIPSE Ei е създаден за интуитивна използване и подобрена работа при обучението. Неговото онлайн ръководство осигурява бърз и лесен достъп до учебни пособия, като дава възможност на учениците да учат самостоятелно.

Наградата Red Dot Design е състезание от световна класа, което се провежда вече 65 години. За повече информация посетете уебсайта: https://www.red-dot.org/

Накратко за Nikon

Nikon е водещ световен доставчик на продукти и услуги за снимане. Зад иновативната му оптична технология – от потребителски до професионални фотоапарати, от обективи до системни аксесоари – стои над 100-годишен опит. Марката е световно призната за определяне на нови стандарти в дизайна и работните характеристики, като революционните безогледални фотоапарати от серията Z на Nikon и обективите NIKKOR Z представляват ново измерение на оптичните характеристики.

Nikon поема ангажимент да бъде лидер във фотографската култура и дава възможност на някои от най-добрите визуални творци да достигнат своя творчески потенциал чрез визуално разказване на истории. Предлаганото от него оборудване, което е носител на многобройни награди, дава възможност на фотографите и видеооператорите да реализират своята креативна визия на най-високо ниво.

Като доверен партньор с визия за бъдещето, той обединява създателите на съдържание на всички нива чрез своята ангажирана общност, ненадминат технически опит и достъп до образователни ресурси, чрез инициативи като Nikon School.

За повече информация относно наградените продукти на Nikon, моля, посетете: www.europe-nikon.com